Birlik Partileri göçe üst sınır istedi

Güncelleme Tarihi:

Birlik Partileri göçe üst sınır istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2024 11:36

Almanya’da ana muhalefet partisi Birlik Partileri (CDU/CSU), göçün sınırlandırılması çağrısında bulundu. Suç istatistiklerinde yabancıların suç işleme oranlarının artması CDU ve CSU’lu siyasileri harekete geçirdi. Birçok muhafazakâr siyasetçi göçe üst sınır getirilmesini istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da yeni suç istatistiklerindeki rakamlar ışığında CDU ve CSU’lu politikacılar bir kez daha göçün sınırlandırılması çağrısında bulundu. Saksonya İçişleri Bakanı Armin Schuster (CDU) Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte mülteciler için acilen bir göç sınırına ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, “Bu çok olumsuz gelişme, uyum koşullarının barınma, dil ve çalışma açısından ne kadar gergin olduğunu gösteriyor. Bu nedenle göç üst sınırına ihtiyacımız var” dedi. Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann da yasa dışı göçün etkin bir şekilde kontrol altına alınması çağrısında bulundu. CSU’lu politikacı Augsburger Allgemeine gazetesine verdiği demeçte “Özellikle kontrolsüz göçün güvenlik durumunu olumsuz etkilediği gerçeğini görmezden gelmemeliyiz” diye konuştu.

Birlik Partileri göçe üst sınır istedi

Birlik Partileri göçe üst sınır istedi
‘ÜLKEMİZE HANGİ İNSANLARIN GELDİĞİNİ BİLMELİYİZ’
Federal Meclis’teki CDU/CSU Parlamento Grubunun İç Politika Sözcüsü Alexander Throm (CDU) ise Federal Kriminal Dairesi için özellikle bilişim alanında daha fazla maddi kaynak sağlanmasını göçün sınırlandırılması ve kontrollerin artırılmasını istedi. Throm, sosyal yardımların azaltılması ve oturum haklarının da kısıtlanması gerektiğini kaydetti. Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı CDU’lu Herbert Reul de göçün sonuçlarının göz ardı edilmemesi konusunda uyarıda bulundu ve “Almanya bir göç ülkesidir. Bu bir gerçek. Ancak ülkemize hangi insanların geldiğini bilmemiz gerekiyor” dedi. Bild gazetesine konuşan CDU’lu siyasetçi, “Bu insanların travma geçirip geçirmediğini ya da radikalleşip radikalleşmediğini bilmemiz gerekiyor. O zaman onlarla ilgilenmek zorundayız, halk için tehlike oluşturmamalılar. Göçün beraberinde getirdiği sorunları ele almazsak, işler yanlış yöne doğru kayacaktır” ifadelerini kullandı. Reul, halk arasında korku ve güvensizliğin sadece aşırı partilere olan güveni artıracağını da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!