Birleşmenin sembolü 10 milyonluk meyva tabağı

Güncelleme Tarihi:

Birleşmenin sembolü 10 milyonluk meyva tabağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2011 22:31

İKİ Almanya'nın birleşmesinin sembolü olarak 50 metre uzunluğunda bir “meyva tabağı”nın tercih edilmesi bazı çevreler tarafından tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

15 kişiden oluşan jüri, 386 önerisi arasından Johannes Milla ile Sasha Waltz'ın “Yurttaş hareket halinde” adını verdikleri alt tarafı altın renkli üstü camlı “meyva tabağını” birleşmenin sembolü olarak seçti. 10 milyon Euro'ya malolacak bu eserin eski Doğu Berlin sınırları içinde kalan Schloss Meydanı'na yerleştirilmesi öngörüldü.


Federal Meclis Kültür Komisyonu, koalisyon hükümetini oluşturan Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ev Hür Demokrat Partili (FDP) üyelerin desteğiyle jürinin önerdiği “meyva tabağı”nı birleşmenin sembolü olarak onayladı.


Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Bernd Neumann ile Federal İmar-İskan Bakanı Peter Ramsauer de, jürinin bu önerisine tam destek verdikleri halde bazı çevrelerden tepki geldi. Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth, sözkonusu anıtla ilgili olarak farklı kesimlerin görüşlerinin alınmamasını eleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!