Birinci kuşak bakıma muhtaç

Güncelleme Tarihi:

Birinci kuşak bakıma muhtaç
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 10:55

Dortmund’da hasta ve yaşlılara bakım hizmeti veren Kültürlerarası Bakım Merkezi MOSAİQ, ikinci şubesini Brambauer’de açtı. İşletme müdürü Ferhat Tunakan, yaşlanan birinci kuşağın bakıma muhtaç hale geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Dortmund kentinde 1 Ocak 2012 tarihinden bu yana Ferhat Tunakan yönetiminde hasta ve yaşlı bakımı konusunda hizmet veren MOSAİQ Sağlık Merkezi, ikinci şubesini Brambauer’de açtı. Waltroper Strasse 9a adresinde bulunan MOSAİQ Sağlık Merkezi’nin açılışı, şirket çalışanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Özellikle yaşlanan birinci kuşağın zaman içerisinde bakıma ihtiyaç duymaya başladığını ve bu alanda giderek artan oranda talep bulunduğunu kaydeden sağlık işletmesi mezunu Ferhat Tunakan, bu nedenle Türklerin yoğun olarak yaşadığı Brambauer’de ikinci şubelerini açtıklarını söyledi.

Mosaiq Sağlık Merkezi bünyesinde sertifikalı 28 personel ile başta Türkler olmak üzere hasta ve yaşlı bakımı konusunda hizmet verdiklerini belirten Tunakan, Mosaiq Bakım Merkezi olarak özellikle A40 otobanı üzerinde Bochum, Herne, Herten, Essen ve Castrop-Rauxel gibi kentlerde önümüzdeki dönemde yeni şubeler açmayı planladıklarını söyledi.

A’dan Z’ye bakım
Sağlık merkezi olarak temel hasta bakımı, tedavi bakımı, ek hizmetler olmak üzere üç ana başlık altında hizmet verdiklerini dile getiren Ferhat Tunakan, “Merkezimizde öncelikli olarak müşterilerimizi sağlık konusunda bilgilendiriyoruz. Bakım olarak ise; vücut bakımı ve hijyeni, hastalığı önleyici tedbirler, hasta gözlemleri, beslenmede destek, doktorlar tarafından verilen bütün talimatların takibi, enjeksiyonlar, yara bakımı, tansiyon ve şeker kontrolü, ilaç verme, malzeme tedariki, doktor ve resmi makam ziyaretlerinde refakat, alışveriş ve ev temizliğine kadar hasta ve yaşlı bakımı ve yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastalara da hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Ücretsiz bilgilendirme
Türk hastaların bakım konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarına da dikkat çeken Ferhat Tunakan, Türkçe konuşan elemanlar ile ihtiyaç duyan vatandaşlara ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti verip bilgilendirdiklerini vurguladı. 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini belirten Tunakan, vatandaşların kendilerine 0231/ 530 392 34 ve ya 0176/ 246 10 812 numaralı telefonlar aracılığıyla ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!