Bira Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Bira Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2007 19:24

Önümüzdeki günlerde görevini bırakacak olan Eyalet Başbakanı Edmund Stoiber son kez katıldığı Bira Bayramı açılışında Anakent Belediye Başkanı Christian Ude'nin ikram ettiği ilk ve son birasını içti.

Haberin Devamı

Almanya’nın Münih kentinde dünyaca ünlü Bira Bayramı şenliği "Oktoberfest" SPD’li Anakent Belediye Başkanı Christian Ude’nin ilk bira fıçısını saat tam 12.00’de tokmağı vurarak açmasıyla başladı.
Schottenhamel adlı bira çadırındaki Bira Bayramı açılışına önümüzdeki günlerde görevini bırakacak olan CSU’lu Bavyera Eyalet Başbakanı Edmund Stoiber beraberinde eşi Karin Stoiber’le son kez katıldı.
Christian Ude doldurduğu ilk biraları Başbakan Edmund Stoiber ve eşi Karin Stoiber’e ikram etti. Başbakan çadırda açılışı izlemeye gelen binlerce Bavyeralı ve yabancı turiste "Prost" diyerek birasını yudumladı.
Tarihi geşmişi 1810 yılna dayanan Bira Bayramı şenliği bu yıl 16 gün sürecek. Şenliğin sembolü olarak kabul edilen fıçı biranın litresi 7 Euro 30 Centle, 7 Euro 90 cent arasında değişiyor. Her biri 10 bin kişi alan 14 dev bira çadırları yanında lunaparkı ve çeşitli eğlenceleri bulunan 174. Oktoberfest’e 6 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.
Bugün 7 bin 500 civarında Bavyeralı geleneksel giysileri ve bira fıçıları yüklü ata rabalarıyla kent içinde bir geçit töreni yaparak bira bayramının yapıldığı Theresienwiese alanına gelecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!