Bir neonaziyi hakim mi yaptılar?

Güncelleme Tarihi:

Bir neonaziyi hakim mi yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 00:05

Almanya'nın Bavyera eyaletinde Lichtenfels kasabası Sulh Mahkemesinde Nazi ideolojisini paylaşan birinin aile hukuku hakimi olarak atandığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Alman basınının haberine göre, Berlin’de hukuk eğitimi alan Maik B.’nin aşırı sağcı ‘Hassgesang’ adlı grupta şarkı söylediği iddia ediliyor. Ortaya çıkan yeni bilgiler ise skandalın daha farklı bir boyutunu ortaya çıkarıyor. Brandenburg İstihbarat Dairesi, Bavyera İstihbarat Dairesi'ni söz konusu hakimin Nazi geçmişi hakkında aylar öncesinde bilgilendirmiş. Konu hakkında bir basın bildirisi yayınlayan Yeşiller Partisi, bir aşırı sağcının Bavyera’da halk adına karar veremeyeceğini bildirdi.

Yeşiller Partili Dr. Sepp Dürr, geçmiş yıllarda kinci şarkılarla ortada dolaşan birinin hakimlik yapamayacağını söyledi. Dürr, Bavyera Adalat Bakanlığı'nın konuyu acilen açıklığa kavuşturmasını istedi.

Bu durumdan Perşembe günü haberdar olduklarını anlatan Bavyera Adalaet Bakanlığı yetkilileri, gerekenleri yapacaklarını söyledi. İstihbarat dairelerinin, ellerindeki bilgileri diğer makamlara verme zorunluluğu olmadığı, ancak bu yetkiye sahip oldukları ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!