Bir günümüz göçmen gençlere

Güncelleme Tarihi:

Bir günümüz göçmen gençlere
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 00:06

Almanya’nın büyük mağaza zincirlerinden bazıları ‘Fırsat Günü’ isimli proje çerçevesinde belirledikleri bir gün, gelirlerinin yüzde 10’unu göçmen kökenli çocukların eğitimi için bağışlıyor.

Haberin Devamı

DORTMUND kenti yakınlarındaki Castrop-Rauxel’de 2004 yılından beri gençlerin eğitimine katkı sunan Chancenwerk derneği öncülüğünde gerçekleşen proje çerçevesinde ev aksesuvarı zinciri Burlers’in Köln şubesi bir günlük gelirinden gençler için pay ayırdı.

19 kentte 36 okul üzerinden 2 bin 100 öğrenciye eğitim desteği götürmeye devam eden Chancenwerk’in projesi çerçevesinde düzenlenen yardım kampanyası eş zamanlı olarak Butlers’ın Berlin, Bochum, Bremen, Dortmund, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Münih ve Wiesbaden kentlerindeki şubelerde de yapıldı.

Proje sponsoru firmanın Köln şubesi önünde projenin basına tanıtılması amacıyla Mülheim Genoveva-Gymnasium’un öğrencileri ile ders simülasyonu yapıldı.

İYİ EĞİTİM, İYİ GELECEK

İyi bir eğitimin, iyi bir gelecek sağlayacağının altını çizen Chancenwerk Başkanı Murat Vural, “Bize destek olan firmalar şu anda büyük Alman şirketleri ancak henüz maalesef hiçbir Türk sponsorumuz olmadı. Özellikle Türk gençlerine yardımcı olan bu projenin zamanla Türk işadamları tarafından da desteklenmesini umuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!