Bir babanın en zor kararı

Güncelleme Tarihi:

Bir babanın en zor kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2009 13:39

Krefeld'de öldürülen Aşkın Uludağ'ın gerçek ölüm nedenini belirlemek üzere Türkiye'de defnedilen cesedine yeniden otopsi yapılacak olması Uludağ Ailesi'ni ikinci kez yıktı. Otopsi için izni istenen baba Kemal Uludağ'ı polisler güçlükle ikna edebildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Krefeld kentinde geçtiğimiz mayıs ayında öldürülen 27 yaşındaki otomobil tüccarı Aşkın Uludağ'ın ölüm nedenini belirlemek üzere Türkiye'deki mezarının açılarak cesede yeniden otopsi yapılacak olması, Aydınlı aileyi bir kez daha yıktı.

Aşkın Uludağ'ın gözü yaşlı babası Kemal Uludağ'ın, biricik evladının yeniden mezardan çıkarılmasına önce gönlü razı olmadı. Evladının Almanya'da 9 saat süren bir otopsi sonucunda başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğünün açıklanması üzerine derin bir üzüntü yaşan Kemal Uludağ, otopside hata yapıldığı ve yeniden cesedin mezardan çıkarılarak incelenmesi gerektiğini öğrenince ikinci kez yıkıldı.

GÜÇLÜKLE KABUL EDEBİLDİ

Otopsideki ihmali kabullenmekte güçlük çeken baba, Alman polisinin otopsi iznini önce reddetti. Ancak devreye giren Alman cinayet masası detektifleri, dertli babayı ikna etmeyi başardılar. Olaydan bir süre sonra yakalanan cinayet zanlısı Fred Wittig'in hakkındaki suçlamaları reddettiğini, ancak cesette Wittig'e ait silahtan çıkan kurşun bulunması halinde bunu inkar edemeyeceğini belirten polisler, bu nedenle ikinci otopsinin şart olduğunu vurguladılar.

EN ÖNEMLİ DELİL

Bu gelişmeler üzerine cinayet masası detektifleriyle önceki gün Türkiye'ye uçan baba Kemal Uludağ, anne Gülten Uludağ ve Aşkın'ın gözü yaşlı eşi Besi, şimdi memleketleri Aydın'da ölüm acısını yeniden yaşıyorlar.
Bu arada mezarın 13 Ocak'ta açılacağı, Aşkın Ulduağ'ın cesedine ikinci otopsiyi Türk hekimlerin ve adli tıp uzmanlarının yapacağı belirtildi. Alman polisler ise kurşunun kafatasında bulunması halinde Almanya'ya getirerek, cinayet davasına en önemli delil olarak dahil edecekler.

İLK OTOPSİDE NEDEN YANILDILAR

Almanya'da yapılan ilk otopside Uludağ'ın sert bir cisimle kafasından aldığı darbe sonucu yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Ancak olay yerinde ele geçirilen boş mermi kovanları nedeniyle maktulün ağzının içine kurşun sıkılarak öldürülmüş olma ihtimalini gündeme getirdi. Adli tıp uzmanları, cesedin bağlı olmasından yola çıkarak, olayda silah kullanılmadığına kanaat getirip, cesette kurşun aramadılar.

Bu nedenle beynin röntgeni çekilmedi. Ancak, cinayet masası detektifleri olay yerinde boş silah kovanı bulunca soruşturmanın şekli değişti. Polis, katilin maktulün ağzına kurşun sıktığını, kurşunun da kafatasını kırıp dışarı çıkmadığını tahmin ediyor. Eğer otopsi sonucunda bu belgelenirse zanlı cinayeti inkar edemeyecek.

ZANLI İNKAR EDİYOR

Olaydan yaklaşık 6 hafta sonra İspanya'da gözaltına alınarak Almanya'ya iade edilen Wittig'in Dortmund havaalanına park ettiği otomobilinde 7.65 çapında bir silah bulundu. Balistik raporunda cinayet mahallinde bulunan boş kovanın araçta ele geçirilen bu silahtan çıktığı belirlendi. Bu arada yakalanan cinayet zanlısı ise üzerinde parmak izleri tespit edilen silahın kendisine ait olduğunu itiraf ederken, cinayeti işlemediğini ileri sürdü.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Krefeld kentinde yaşayan Türk iş adamı Aşkın Uludağ, 19 Mayıs günü Enns Caddesi'ndeki oto galerisinde sandalye üzerinde elleri bağlı vaziyette, ölü olarak bulundu. Polis olay sonrası açıklamasında zanlının silah kullanmadığını, genç işadamının başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Tanıkların tarifi sonucu hazırlanan robot resminden tanınan cinayet zanlısı Fred Wittig İspanya'nın Mayorka adasında ele geçirilmiş, daha sonra da yargılanması için Almanya'ya teslim edilmişti. Bu arada zanlının daha önce de Belçika'da cinayet ve banka soygununa adının karıştığı belirlendi.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!