Bir ayda tüzük belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Bir ayda tüzük belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2011 17:28

Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu (ATSEF) üyesi, İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği (ITSEB) dernek tüzüğünü belirledi. Toplantıya, Fransız Sağlık Vakfı Temsilcisi Dr. Serdar Dalkılıç ve Dr. Ayla Ergani’de katıldı.

Haberin Devamı

Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu (ATSEF) İngiltere Temsilcisi Dr. Müge Herrewegh- Trak’ın öncülüğünde, Eczacı Ali Özbek ve Dr. Ali Demirbağ’ın çabalarıyla kurulan İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği (ITSEB), dernek tüzüğünü belirledi. Tam bir aylık çalışmadan sonra ortaya çıkarılan dernek tüzüğü, genel oya sunuldu. Başta diploma denkliği olmak üzere İngiltere’de yaşayan sağlık çalışanı vatandaşlarımızın sorunlarına beraber çözüm aramayı ve toplumumuzun sağlıkla ilgili problemlerinde destek olabilmeyi amaçlayan tüzük maddelerinin hepsi oy birliği ile kabul edildi.

Londra’nın Camden Town bölgesindeki Ottoman Palaca adlı Türk lokantasında gerçekleşen toplantıda, tüzük yönetim kurulu üyeleri tarafından imzalandı. ITSEB Başkanı Eczacı Ali Özbek, çalışmalara tüzük doğrultusunda devam edileceğini ve her türlü engele rağmen el ele yürüneceğini bildirdi.

HERKESİN BİR HİKAYESİ VAR
Toplantıda, Dr. Müge Herrewegh- Trak, Hollanda’da beş yıl boyunca supervizyon altında doktorluğuna devam ederken diploma denkliği konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar mücadele ettiğini söyledi. Onların denklik davasını görüşmeyi reddetmeleri ve YÖK’e yazdığı dilekçesine cevap alamaması üzerine ise Hollandalı eşi ile İngiltere’ye taşındıklarını anlattı. İngiltere’de Türk diplomasının ve Hollanda’daki tecrübelerinin kabul edilmesi sayesinde şimdi Psikiyatrist olarak uzmanlığına devam eden Dr. Muge Herrewegh-Trak böyle bir birliğin oluşumunun önemini ve 10 yıllık çabalarından sonra bu noktaya gelinmesindeki memnuniyetini ifade etti.

ALMANYA DİPLOMASI GEÇERLİ
Konuşmacılardan Dr. İsa Özburun’da, tıp eğitimini Almanya’da aldığı için İngiltere’de hiçbir zorlukla karşılaşmadığını ve diploma denkliği konusunda yapılacak olan girişimlerin ‘zor’ olabileceğini söyledi. Dr. Kemal Seymenoğlu ise böyle bir derneğin daha önce yaşanmış zorlu deneyimlerin daha sonra gelecek olan neslin yaşamaması açısından önemini vurguladı. Ayrıca Dr. Seymenoğlu, diploma denkliği konusunda Ankara Anlaşması’na benzer devletlerarası anlaşmaların yeni kapılar açabileceğine dikkati çekti.

Dr. Songül Kızılaslan, sekiz yıl kadar önce İngiltere’ye geldiğinde başvuracağı bir mercinin olmaması yüzünden çok vakit kaybettiğini, ancak geçen yıl tekrar doktor olarak çalışmaya başlayabildiğini belirtti. Bu nedenle yeni oluşan bu derneğin sonradan gelecek olan sağlıkçıların vakit kaybı olmadan yönlendirilmeleri ve meslekten soğumamaları açısından önemini öne sürdü.

DİĞER ÜLKELERLE İŞ BİRLİĞİ
Aynı şekilde Dr. Utkan Alacakanat, İngiltere’ye geldiğinde böyle bir oluşumun olmaması yüzünden uzmanlığının geçerliliği konusunda çekmiş olduğu sıkıntıları dile getirdi. Dr. Alacakanat, uzman doktorların İngiltere’de çalışmak için bir yıllık “visitor specialist registration” alabileceklerini söyledi. Dr. Ali Demirbağ, katedilecek çok mesafe olduğunu ve önce dernekleşerek güç birliğinin oluşmasının önemini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!