Bir annenin seksi olmaya hakkı var mı?

Güncelleme Tarihi:

Bir annenin  seksi olmaya hakkı var mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 10:47

BU hafta dünya medyasının gündeminde IŞİD’i, Ukrayna’da olup bitenleri ve hatta tarihte ilk kez bir göktaşının üzerine iniş yapan uzay aracı Rosetta’yı gölgede bırakan bir konu vardı: Kim Kardashian’ın poposu.

Haberin Devamı

34 yaşındaki reality tv yıldızı, Paper dergisinin kış nüshasının kapağında görkemli kalçalarını açıkta bırakacak şekilde poz verdi.
Dergi, ünlü Fransız fotoğrafçı Jean-Paul Goude’nin çektiği kapak fotoğrafı ile birlikte “Kim Kardashian interneti yerle bir et” başlığını kullandı.
Ve gerçekten de sosyal medyada yer yerinden oynadı.
Kimisi Kardashian’ın belli ki Photoshop’la biraz şişirilip parlatılmış kalçaları ile dalga geçti, kimisi fotoğrafı çok seksi bulup beğendiğini söyledi.
Kimisi de bir buçuk yıl önce kızı North’u dünyaya getiren Kardashian’ın böyle fotoğraflar çektirmesinin anne olduğu için çok uygunsuz olduğunu söyleyip onu kınadı.
Ben neden ünlü olduğu belli olmayan Kardashian’a ve photoshopla yaratılmış gerçek ötesi vücutlara herkes kadar sinir olsam da fotoğrafları rahatsız edici bulmadım.

* * *
Zaten çok da provokatif olmayan (Fotoğrafların 70’li yıllarda siyahi modellerle çekilen orjinalleri içerdikleri ırkçılık alt tonları nedeniyle çok ama çok daha provokatif mesela) bu fotoğraflara annelik açısından saldırılmasına ve bazı gazetelerin bunu elle tutulur bir argümanmışçasına sayfalarına taşımasına ise gerçekten çok şaşırdım ve üzüldüm.
Ve fotoğraflarla ilgili bu yorumları yapan kişilerin çoğunun kadın olduğunu görmek ise üzüntümü daha da artırdı.
Erkek bir ünlünün baba olduktan sonra soyunması, ya da genel olarak seksi olması kimsenin dikkatini bile çekmiyor.
Mesela David Beckham’ın H&M için çektiği iç çamaşırı reklamlarını izleyen bir kişi bile ünlü futbolcunun gururla sergilediği vücuduna bakıp “Bunu nasıl yapar, o bir baba!” diye serzenişte bulunmadı.
Ama iş kadınlara gelince, bir çok kişi için çocuk sahibi olmak seksapelin sonu anlamına geliyor.
Kadınların anne olduktan sonra cinselliklerini bir nevi saklamaları cinsel ihtiyaçları olan bir kadın olmayı bırakıp kutsal bir anneye dönüşmeleri bekleniyor.
Bir çok kadın da bu rolü büyük bir görev bilinciyle üstleniyor, normal buluyor.
Bu mentalite sonucunda çocuklarının annesini artık cinsellikle bağdaştıramayan erkekler aldatıyor, kadınlar kendilerine olan güvenlerini kaybediyor, ilişkilerin, evliliklerin tadı tuzu kalmıyor.

* * *

İşte bu yüzden ben (hala inanmakta zorlansam da) hiç ama hiç hazzetmediğim Kardashian’ın anne olduktan sonra çektirdiği bu fotoğrafların cinsiyetler arası eşitlik için atılmış güzel bir adım olabileceğini düşünüyorum.

Elbette kültür hayatımıza internete sızdırılan seks kaseti ile giren Kardashian’ın ve onun kendisinden daha ünlü kalçalarının feminist bir ikon olduğunu falan söylemek gibi bir niyetim yok.
Ama bütün bunlar bir annenin hala bir kadın olduğunu ve eğer canı isterse seksi ve provokatif olabileceğini insanlara hatırlatırsa ne mutlu bize.
Ne de olsa tartışmayı başlatmak bir şeyleri değiştirmek için atılması gereken ilk adım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!