Bir annenin feryadı: Uyan kızım

Güncelleme Tarihi:

Bir annenin feryadı: Uyan kızım
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2011 11:42

Hameln'de yaşayan 36 yaşındaki epilepsi hastası Seval Acu, 27 Ocak'ta fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı günden beri şuuru kapalı. 4 çocuk annesi Acu'nun bir ay önce beyin ameliyatı olduğunu anlatan annesi Gülsüm Atay, "N'olur uyan kızım, artık gözümde yaş kalmadı" diyerek feryat ediyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nde bulunan Hameln kentinde yaşayan Kırşehirli Seval Acu (36, evde fenalık geçirdiği 27 Ocak tarihinden beri gözlerini açmıyor. İki aydır şuuru kapalı olan, bu süre içinde sadece bir defa parmaklarını kımıldatan dört çocuk annesi Seval Acu'nun durumu ailesini perişan etti.

BEYİN AMELİYATI OLDU
Gençlik Dairesi'nin "İyileşmen için ameliyat olman lazım, yoksa çocuklarını almamız gerekiyor" uyarısı üzerine 22 Kasım'da beynindeki kireçlenmeden dolayı Bielefeld Mara Hastanesi'nde beyin ameliyatı olan Seval Acu'nun, 23 Aralık'ta taburcu olduktan sonra evine döndüğü, ancak sürekli baş ağrısından şikayetçi olduğu öğrenildi.

"GÖZÜMDE YAŞ KALMADI"
Çocukları, Merve, Melisa, Metin ve Melda ile tek başına yaşayan anne Seval Acu, 27 Ocak tarihinde evinde fenalaşınca 12 yaşındaki kızı Merve hemen ambulans çağırdı. Acu'nun annesi Gülsüm Atay, kızının o günden beri şuurunun açılmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Doktorlar kızımın tüm hayati işlevlerinin yerinde olduğunu ve çok sağlıklı göründüğünü söylüyor. Fakat Seval'im bir türlü uyanmıyor. Kızım hastanede, torunları Gençlik Dairesi'ne vermemek için eşimle iki yaşlı çabalıyoruz. Ne yapacağımızı bilmez haldeyiz. İbrahim Tatlıses'i doktorlar bir haftada uyandırdı, benim kızım ise bir türlü uyanmıyor. Keşke kızımı da O'nun gibi iyileştirseler. Kızım uyan artık, gözümde yaş kalmadı.”

ARADA BİR BAYILIYORDU
Kızlarının epilepsi hastası olduğunu söyleyen acılı baba Kazım Atay, kızlarının hastalığından dolayı zaman zaman baygınlık geçirdiğini belirterek, "Gençlik dairesi de, kızımızın hastalığı nedeniyle çocuklara bakamayacak duruma gelebilir gerekçesiyle, onları elinden alabileceğini bildirmişti. Bunun üzerine kızımız ameliyat oldu. Fakat, iyileşemedi. Artık kimin kapısını çalacağız bilmiyoruz. Kızım uyanmıyor doktorlar, bir şey demiyor. Oğlum randevu almasına rağmen, saatlerce bekleten doktor oğlumla konuşmadı. Kızım hastanede yatıyor, biz ise burada perişan olduk. Ben sigarayı ağzıma almazken şimdi günde üç paket sigara içiyorum” diye feryat etti.

BAKAN ÖZKAN'A YARDIM ÇAĞRISI
İki aydır Hildesheim'deki Bernward Hastanesi'nde yatan ve serumla beslenen kızları Seval için çaresiz olduklarını söyleyen anne ve baba, “Aşağı Saksonya Eyaleti Sağlık Bakanı Aygül Özkan kızımızdan yardım bekliyoruz. Kızımı ameliyat eden Bielefeld Mara Hastanesi'nin beyin cerrahına kızıma gelip bakması için ricada bulunsun lütfen. Bizler yaşlı insanlarız, her gün Hameln'den Hildesheim'e gitmemiz çok zor oluyor. Torunlara da bakıyoruz. Konsolosluğumuzun da yardımına ihtiyacımız var. Lütfen sesimizi duysunlar” diye konuştular.

GENÇLİK DAİRESİ: HASTAYLA KONUŞUN
Hastanede yatan Seval Acu'nun çocuklarına bakmak için destek veren Hameln Gençlik Dairesi yetkilisi Gudrun Köller, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, “Seval Hanım'ın iyi bir tedaviye ihtiyacı var. Burada Hildesheim'de yaşayan gönüllü Türkler'e ihtiyacımız var. Her gün Seval Hanım'ın yanına uğrayıp onunla konuşulmalı. Şuuru kapalı olsa bile onunla konuşmak ona çocuklarından bahsetmek hastamıza pozitif etki edecektir. Hildesheim'de yaşayan Türkler bize yardımcı olsunlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!