Bir annenin feryadı

Güncelleme Tarihi:

Bir annenin feryadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 13:22

EDİRNE’de 11 yıl önce ailelerinin izni olmadığı için kaçarak evlenen ve bu evlilikten 2 çocuğu olan çift, maddi sıkıntılar nedeniyle 4 ay önce boşandı. Ancak bu boşanma hem çifti, hemde çocuklarını mutsuz etti. Birbirlerini sevmelerine rağmen maddi sıkıntılar nedeniyle boşandıklarını söyleyen 33 yaşındaki Azime Dikmen, "Ekmek almaya gücümüz yoktu. Kaçarak evlendiğimiz için ailelerimiz de bize destek olmuyordu. Maddi durumumuz iyi olunca tekrar aile oluruz dedik. Ancak paramız olmadığı için tekra

Haberin Devamı

11 yıl önce Azime Dikmen ile 35 yaşındaki S.B. kaçarak evlendi. Bu evlilikten 6 yaşındaki Emirkan ile 10 yaşında olan ve şu an ilköğretim 3"üncü sınıfta okuyan Seda dünyaya geldi. Ancak ailenin yakasını maddi sıkıntılar hiç bırakmadı. Çalıştığı işyerinden çıkartılan S.B., uzun süre iş bulamayınca ailesini geçirdirmek için borçlandı. Borçları ve oturdukları evin kirasını ödeyemeyen, yiyecek ekmek bulmakta zorlanan aile, mecburen evliliği istemeyen S.B.’nin ailesinin yanına taşındı. Ancak S.B.’nin ailesi Azime Dikmen’i istemeyince, çift çocuklarının sıcak bir evde kalması ve karınlarını doyması için birbirlerini çok sevmelerine rağmen boşanma kararı aldı. Çift 4 ay önce boşandı ve Azime Dikmen, Havsa’da yaşayan annesinin evine gitti. S.B. ve 2 çocuğu ise kendi annesinin evinde kaldı.

ASGARİ ÜCRETLE İŞ BULDU

Bir fabrikada asgari ücretle iş bulan S.B., tekrar eşi ile biraraya gelmek istedi. Ancak aldığı ücret geçmişteki borçlarını bile karşılamayınca isteğini yerine getiremedi. Dışarıda buluşarak hasret gideren ailenin tek isteği biran önce tekrar biraraya gelebilmek.

Eşini ve çocuklarını çok sevdiğini söyleyen gözü yaşlı anne Azime Dikmen şunları söyledi:

"Çocuklarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için boşandık. Ancak artık dayanamıyoruz. Birbirimizi çok özlüyoruz. Eşim yeni iş buldu. Ancak ben iş bulamadım. Tekrar bir ev tutup orada oturmayı düşündük. Ancak ev kiralayacak ve içine eşya alacak paramız yok. Ne yapacağımız şaşırdım. Çocuklarım beni, ben çocuklarımı ve eşimi özlüyorum. Ne olur sesimi duyanlar varsa bize yardım etsin. Tekrar aile olup, mutlu bir şekilde yaşayalım."

TEK GÖZ ODAYA RAZIYIZ

Maddi sıkıntılar nedeniyle boşandıklarını söyleyen S.B. de, "Ailelerimiz evlenmemizi istemediği için kaçarak evlendik. Maddi sıkıntılar yaşayınca bu duruma düştük. Biz tek gözlü bir odada bile aile olarak yaşamaya razıyız. Ancak bunu karşılayacak bile gücümüz yok. Çocuklarımız için mecburen ayrı yaşıyoruz. İnşallah ekonomimizi düzeltiğimiz zaman tekrar evlenerek bir aile olacağız ve birlikte yaşayacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!