Bir annenin feryadı

Güncelleme Tarihi:

Bir annenin feryadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2010 15:19

Nazlı Acar 13 aydır oğlunu göremiyor. Velayeti ayrı yaşadığı Türkiye'deki kocasında olan çocuğunu görüp bağrına basabilmek için yetkililerden yardım isteyen Acar, "Hangi vicdan bir yavruyu annesinden ayırır?" diye feryat etti.


ALMANYA
’nın Bielefeld kentinde yaşayan 30 yaşındaki Nazlı Acar, velayeti kocasına verilen çocuğunu görebilmek için 13 aydır mücadele ediyor. Türkiye'de yaşayan kocasının 5 yaşındaki oğlunu kendine göstermediğini ileri süren Acar çocuğunun nerede olduğunu bile bilmediğini söyledi. Türkiye tatili sırasında Adapazarı'nda tanıştığı Şaban Acar'la 2005'de evlenen Nazlı Acar, bir süre sonra kocasını Almanya'ya getirtti. Ancak çift geçinemedi. İki çocukları dünyaya gelen Acar çifti 2007'de boşandı. Eşi Şaban Acar'ın boşandıktan sonra da peşlerini bırakmadığını iddia eden Nazlı Acar, velayet konusunda anlaşamayınca eski eşinin kendisini kaçırarak zorla yeniden nikah masasına oturttuğunu iddia etti.

TEHDİTLERDEN KORKTUM
Fırsatını bularak çocuklarıyla birlikte Almanya'ya kaçan Nazlı Acar iddialarını şöyle konuştu:
"Bu kez beni telefonla tehdit edip, dönmezsem Türkiye’deki aileme zarar vereceğini söyledi. Ben de Türkiye’de bulunan aileme zarar vermesin diye 5 yaşındaki oğlum ve iki yaşındaki kızımla Türkiye’ye gittim. Kocam bizi alarak bir eve kapattı. 2 ay dışarıya çıkarmayıp pasaportumu yırttı. 2 ay sonra evden kaçarak Sakarya Cumhuriyet savcılığına dilekçe verdim ve İzmit’teki dedemin evine sığındım. Aynı gece Şaban silahlı adamlarıyla dedemin evini basıp oğlum Erencan’ı kaçırdı. Bunun üzerine yeni pasaport çıkarıp kızımla Almanya'ya geldim."

YALANINA İNANDIM
Almanya'ya geldikten bir süre sonra kocasının yeni bir oyun hazırladığını anlatan Nazlı Acar şunları söyledi:
"Oğlumun düşüp kollarını kırdığını söyledi. Ben de bu oyuna gelerek tekrar Türkiye’ye gittim. Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup durumu anlattım. Görülen mahkemede geçici olarak Erencan’ın velayeti bana verildi. Kocam beni akrabamın evine giderken kaçırttı. Avukatına götürerek zorla bazı evrakları imzalattı. Bu sırada benden haber alamayan Almanya'daki ailem durumu İnterpol'e bildirmiş. Olay polise intikal edince kocam beni karakola teslim etti ama oğlumu alıkoydu. Çünkü çocuğumun geçici velayetinin bu kez babasına verildiği ortaya çıktı, polis işlem yapamadı. Anladığım kadarıyla bana imzalattığı belgeler velayetle ilgili imiş."

NE OLUR BANA YARDIM EDİN
Çocuğunun velayeti konusunda hukuki mücadelesini sürdüreceğini belirten Nazlı Acar, oğlunun sağlık durumundan endişe ettiğini belirterek, "Benim şimdi tek istediğim oğlumu görmek. 13 aydır o çocuk ne durumda bilemiyorum. Hangi vicdan bir anayı evladından ayırır? Yetkililerden rica ediyorum. Ne olur bana yardım edin. Evladımı göreyim. Velayeti babasında bile olsa benim yavrumu görme hakkım var. Ama sesimi duyan yok. Korku salıp beni sindirmeye çalışıyorlar. Ama ben adalete güveniyorum" diye feryat etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!