Bilimadamları onuruna davet

Güncelleme Tarihi:

Bilimadamları onuruna davet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 14:34

ALMANYA’nın Münih kentinde Erich- Frank Cemiyeti’nin düzenlediği konferansa katılmak üzere Münih’te bulunan İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyeleri onuruna Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş rezidansta bir davet verdi.

Haberin Devamı

Davete İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgin Saydam olmak üzere Prof. Dr. Hakan Gürvit, Prof. Dr. Yakut Irmak Sencer, Prof. Dr. Mert Şentürk, Prof. Dr. Arslan Terzioğlu ve cemiyetin İstanbul sorumlusu Prof. Dr. Yağız Üresin ile İstanbul’dan yedi tıp fakültesi öğrencisi katıldı.

Davette ayrıca Erich- Frank Cemiyeti’nin başkanı Prof. Dr. Adrian Danek ve genel sekreteri Doç. Dr. Fuat Oduncu ve Münihli doktorlar Dr. Elif Cındık ve Dr. Mert Erkan hazır bulundu. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgin Saydam, başkonsolos Eriş’e üzerinde fakültenin en eski amblemi bulunan bir tahta işleme kutu hediye etti.

Nazilerden kaçıp Türkiye’ye sığınan Erich Frank 1934’den 1957’de ölümüne kadar Türkiye’de İstanbul Tıp Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Adına kurulan cemiyet bünyesinde bir yıl Münih Ludwig Maxmillian Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri İstanbul’a giderek, bir yıl da İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri Münih’e gelerek değişmeli olarak üç gün süren konferanslara katılıyorlar.

Öğrenci değiş-tokuşunu da gerçekleştiren cemiyet, tıp alanında Türk- Alman işbirliğine örnek teşkil ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!