‘Bilge Ana’ Mevlüde Genç anıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Bilge Ana’ Mevlüde Genç anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 17:50

Solingen faciasının 30’uncu yılı ve bu ırkçı saldırıda 5 aile üyesini kaybeden ‘Bilge Ana’ olarak bilinen Mevlüde Genç’in vefatının yıl dönümünde, Amasya’nın Taşova ilçesinde anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

29 Mayıs 1993’te Almanya’nın Solingen kentinde ırkçı saldırganlar tarafından evleri kundaklanan ve çıkan yangında 5 aile bireyini kaybeden Mevlüde Genç’in vefatının seneyi devriyesini ve tarihe Solingen faciası olarak geçen ırkçı saldırıyı anmak için Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından bir anma töreni düzenlendi. Bilge Ana Mevlüde Genç’in isteği üzerine yapılan çeşmenin açılışı gerçekleştirildi. Program kabir ziyaretiyle devam etti. Mevlüde Genç ve hayatını kaybeden 5 aile üyesi kabri başında yâd edildi.

‘Bilge Ana’ Mevlüde Genç anıldı

‘NE İLK NE DE SON OLDU’
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Türk milletinin kadim bir kültürünün olduğunu belirterek, “1993 yılında yaşanan bu talihsiz ve acı vaka bizi üzmüştü. Bunu unutmadığımızı da tüm dünyanın dikkatine sunmak için de bu faaliyetleri yapıyoruz. Huzur için, barış için, insanlık için, bu değerlerimizin biz kıymetini biliyoruz. Bunları yapanlar günü geldiğinde bedelini ödeyecekler” dedi. YTB Başkanı Abdullah Eren ise “Irkçı saldırı, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için ne ilk oldu ne de son saldırı. Mevlüde Genç, bu elim olay olduktan sonra ‘Bilge Ana’ adını aldı. Rabb’im tekrar mekânını cennet eylesin” diye konuştu. Programa, Amasya Belediye Başkanı Bayram Çelik, Mevlüde Genç’in eşi Durmuş Genç ve kızı Sündüz Sayar, kız kardeşi Şehri Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

‘Bilge Ana’ Mevlüde Genç anıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!