Bilet vurgununda Kartopu sistemi

Güncelleme Tarihi:

Bilet vurgununda Kartopu sistemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 10:18

Almanya'nın Velbert kentinde patlak veren geçersiz bilet vurgunundan sonra Mönchengladbach'da da yaşanan bilet sahtekarlığının ardında "Kartopu" adı verilen sistem çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Mönchengladbach kentinde müşterilerine geçersiz bilet satarak çok sayıda yolcuyu havaalanında perişan eden Pera Reisen adlı seyahat acentesinin sahibi mağdurların zararını karşılayacağını söyledi. Kendisinin de mağdur olduğunu ve gelişmeler karşısında üzüntü duyduğunu açıklayan 27 yaşındaki iş kadını Meram Kılıç, "Bütün mağdurların zararını karşılayacağım. Bende kimsenin parası kalmayacak" dedi. Polisteki ifadesinde kendini savunan genç kadın, dolandırıcı olmadığını, acenteyi iki yıldır işlettiğini belirterek, olayla ilgili sorumluluğu da üstlendiğini söyledi.


Onu da Sezer Yanmaz yakmış


Meram Kılıç vitrin camına astığı yazıda ise suçu Velbert'te adı büyük bilet vurgununa karışan Sezer Yanmaz'ın üzerine attı. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Basına yansıdığı gibi, biletlerini sattığımız bir acentenin bilet paralarını uçak şirketine ödemeyip paralarla birlikte kaçmasından dolayı bir çok yolcularımızın biletleri iptal olmuştur.


Mağdur olan yolculara bilet alma imkanımız olmadığı için özür dileriz. Sezer Yılmaz isimli şahıs hakkında biz de suç duyurusunda bulunduk. "Ancak Sezer Yanmaz'ın soyadı Yılmaz olarak yazılmış. Bu durum da mağdurların kafalarında, "Acaba Yanmaz'ı tanımıyor, suçu onun üzerine yıkmaya mı çalışıyor?" şeklinde sorular oluşmasına neden oldu.
Verdiği zarar 100 bin Euro


Mönchengladbach Polisi Basın Sözcüsü Willy Thewessen, Meram Kılıç'ın çok sayıda Türk yolcuya geçersiz bilet satarak mağdur olmalarına yol açtığını belirterek, "Bilet paralarını aylar öncesinden ödeyen çok sayıda müşteri, havaalanlarına gittiklerinde rezervasyonları yapılmadığı için uçamadı. 100 bin Euro civarında bir meblağın söz konusu olduğunu düşünüyoruz. Mağdurlar suç duyurusunda bulunmaya devam ediyor" dedi. Sözcü, Kılıç'ın kendilerine verdiği ifadede, zararın telafisi için çalışmalar yaptığı şeklinde açıklamalarda bulunduğunu da söyledi.
Kartopu sistemi kurmuş


Polisten edinilen bilgiye göre, Meram Kılıç daha önceden yaptığı bilet rezervasyonlarını özel harcamalarına aktardı. Yeni bilet satışlarından elde ettiği parayı da eski biletler için ödedi. "Kartopu sistemi" adı verilen bu uygulamayla Kılıç, eski müşterilerinin mağduriyetlerini önledi. Ancak yüksek sezonun gelmesi ve aşırı yolcu akını karşısında sistem çöktü. Böylece yüksek sezon için bilet ayırtan çok sayıda yolcu paraların uçak şirketine ödenmemesi nedeniyle uçamadı.
Yolcular endişeli

Haberin Devamı

Meram Kılıç'ın Mönchengladbach'ın Rheydt semti merkezinde iki yıldır seyahat acentesi işlettiği bildirildi. İlk mağdurların, 1 Temmuz'da polise giderek Kılıç hakkında dolandırıcılık suçlamasında bulundukları kaydedildi. Yolcular, paralarını ödemelerine rağmen havaalanına gittiklerinde rezervasyon numaralarını gösterince, uçak şirketi tarafından ödemeleri yapılmadığı için geri çevrildiğini söylediler. Ertesi gün seyahat acentesine giden mağdurlar büronun kapalı olduğunu görünce dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurdular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!