BiG’in hedefi barajı aşmak

Güncelleme Tarihi:

BiG’in hedefi barajı aşmak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 12:31

ALMANYA’da 13 Mayıs’da Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nde yapılacak seçimlere katılacak Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BİG), seçim kampanyasını Duisburg’ta başlattı.

Haberin Devamı

2010 yılında kurulan BİG’in hedefi yüzde 5 barajını aşarak eyalet parlamentosuna girmek. Yaklaşık bin üyesi bulunan BİG’in 9 eyalette ve 37 şehirde teşkilatlanmış olduğunu belirten Genel Başkanı Haluk Yıldız, 20 milletvekili adayıyla iddialı olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Almanya’da son seçimlerde 14 bin oy olarak Almanya’nın 11. büyük partisi haline geldik. Öncelikli hedefimiz ilk 8 parti arasına girmek. En az 80 bin oy alarak yüzde 5’lik seçim barajını aşmak istiyoruz. Eyaletin son seçimlerinde oy dağılımını etkiledik. Böylelikle diğer partiler göçmen kökenli aday gösterdiler. Biz kesinlikle bir Alman partisiyiz. Göçmen veya yabancı bir parti olmadığımız gibi Türkiye siyaseti ile hiçbir organik bağımız yoktur. Partimizin yüzde 80’i göçmen kökenli olmakla beraber yüzde 20’si de Alman’lardan oluşmaktadır. Pragmatik bir politika yapıp Almanya’nın biriken sorunlarını çözmeye talibiz. 20 milletvekili adayı ile 13 Mayıs’ta iddialıyız. Çünkü Almanya’nın sorunlarını ve çözüm yollarını iyi biliyoruz. Toplum odaklı siyasetimizle eğitim, ekonomik, aile yapısı, göçmen politikamızda katılım ve ekolojik denge ile uzman kadromuzla oylara talibiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!