BİG denge partisi oldu

Güncelleme Tarihi:

BİG denge partisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 21:02

Türk partisi olarak bilinen Almanya'nın ilk göçmen partisi BİG'in Genel Başkanı Haluk Yıldız, 2011'de Almanya'daki tüm seçimlere katılacaklarını belirterek, "Alman siyasetinde denge unsuru olmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Almanya'da geçtiğimiz yıl kurulan Yenilik ve Adalet Birliği (BİG) Partisi'nin Genel Başkanı Haluk Yıldız, partinin genel merkezinin bulunduğu Bonn'da Hürriyet'e konuştu. Bir yıl içinde Almanya genelinde 35 kentte teşkilatlarını kurduklarını belirten Yıldız, 2011 sonunda bu rakamı 100'ün üzerine çıkaracaklarını söyledi. Amaçlarının eyalet ve belediye meclislerine temsilci göndermek olduğunu vurgulayan Yıldız, 27 Mart'ta Hessen ve Baden Württemberg eyaletlerindeki seçimlere iddialı girdiklerini belirterek, "Baden Württemberg'de aralarında Alman ve Türklerin de bulunduğu 16 adayla eyalet parlamentosu için yarışıyoruz. Hessen'de yine 27 Mart'ta yapılacak belediye meclisi seçimlerine 100'e yakın adayla giriyoruz. Hedefimizde 22 Mayıs'ta Bremen'de yapılacak Eyalet ve belediye meclisi seçimleri var. 11 Eylül'de Aşağı Saksonya'da 6 kentte belediye meclisi seçimlerine gireceğiz. Berlin'de ise 18 Eylül'de Kreuzberg ve Mitte'den birer milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz. Beş yıllık hedefimiz 70 kent meclisinde temsilci bulundurmak, 10 yılda ise büyük eyaletlerde milletvekilleri çıkarmak" dedi.

NRW'DE VARLIĞIMIZI HİSSETTİRDİK
Hiç bir siyasi partinin güdümünde ya da alternatifi olmadıklarını ifade eden Haluk Yıldız, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Göçmenlerin, Müslüman ve Türklerin sorunlarına karşı hassasız. Mevcut partiler göçmen sorunlarına çözüm üretemiyorlar. Çifte vatandaşlık, yerel seçim hakkı, anadil ve din eğitimi, faizsiz ekonomi, aile siyaseti, iç güvenlik, kamuda ve siyasette göçmenlerin etkisinin artırılması konularında geniş bir bir programımız var. Diğer partiler bizi dikkate almak zorundalar. Çünkü biz bir denge partisiyiz. Geçen yıl NRW seçimlerinde 14 bin oy aldık. Biz katılmamış olsaydık, bu oyların büyük kısmı SPD'ye gidecekti. Dolayısıyla azınlık hükümeti kurmak zorunda kalmayacaklardı. NRW'de dengeleri değiştirdik ve varlığımızı hissettirdik."

BİG Partisi Genel Başkanı Haluk Yıldız, göçmen sorunlarına karşı hassas bir parti olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!