Biçer'den Çiftlik'e suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Biçerden Çiftlike suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 22:10

Alman Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Altona İlçe teşkilatının aktif üyelerinden Serkan Biçen, SPD'den ihraç edilen Hamburg Eyalet Meclisi'nin bağımsız üyesi Bülent Çiftlik'in kendisini dövdüğünü, tehdit ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Hamburg'un Altona ilçesinde dün akşam 22.00 sıralarında bürosuna çağrıldığı Çiftlik'in kendisini tehdit ettiğini savunan Biçen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çiftlik'i sekiz yıldan beri tanıyorum. İki yıldan beri iletişimiz yoktu. 2008 yılında Hamburg eyalet seçimlerinde Altona ilçesinde Çiftlik tarafından yürütülen seçim kampanyası sırasında oy pusulalarında tahrifat yapıldığı gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında bundan altı ay önce polise çağrılarak ifadem alınmıştı. İsmini açıklamak istemediğim bir kişi beni telefonla arayarak Çiftlik'in bürosuna gelmemi istedi. Çiftlik, polise verdiğim ifadeleri bana göstererek, tehdit etmeye başladı. Sonra beni arkamdan tutarak yüzüme vurdu" dedi.

Biçen, "Önceki akşamki buluşmamız önce sakindi. Çiftlik'in bürosunun alt katına gittik. Üç kişiydik orada. Benim altı ay önceki polise verdiğim ifadeleri gösterdi. Sonra bana hakaret etmeye başladı. 'Seni mahvederim, Türkiye'de adamlarım var, kemiklerini kırdırırım' şeklinde bana hakaret etmeye başladı. Bunun yanı sıra aşağılayıcı küfürler etmeye başladı. Dört ay Türkiye'de staj göreceğim. Eğer başıma bir şey gelirse ondan Çiftlik sorumlu. Dün kendisine 'beni aşağılamayamazsın, tehdit edemezsin' diyerek bürosunu terk etmek istedim. Terk etme sırasında beni dövdü. Olay sırasında korktum ve ağladım' diye konuştu.

bİÇEN FANTEZİ GÖRÜYOR
Olaydan sonra polisi çağırdığını anlatan Biçen, Çiftlik'in olay yerinden kaçtığını, kendisinin bugün Hamburg Emniyet Müdürlüğünde konu ile ilgili olarak dört saat ifade verdiğini söyledi. Bülent Çiftlik ise, hakkındaki iddiaları reddederek ''Olay sırasında büroda değildim. Büroda olduğumu kanıtlasın. O kişi ile herhangi bir şekilde karşılaşmadım, bir araya gelmedim. Dikkatli olsunlar. Serkan Biçen fantezi görüyor'' dedi.

Sahte evliliğe aracı olduğu iddiasıyla Hamburg Sulh Mahkemesinde görülen dava sonucunda 12 bin Euro para cezasına çaptırılan Çiftlik, SPD Hamburg Eyalet Meclis Grubu'ndan ihraç edildikten sonra bağımsız üye olarak görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!