"Beyni tamamen yıkanmış gibiydi"

Güncelleme Tarihi:

Beyni tamamen yıkanmış gibiydi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 15:35

Ailesine mektup bırakarak Viyana'dan Suriye'ye savaşmaya giden 16 yaşındaki Samra Kesinoviç, sınıfta El Kaide'ye duyduğu hayranlığı ile dikkat çekmişti. Sınıf duvarına kalp çizip, "I love Al Qaida" yazan genç kızın okul müdürü, "Samra'nın beyni tamamen yıkanmış gibiydi" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Samra'nın, 15 yaşındaki arkadaşı Sabina Selimoviç ile Türkiye üzerinden Suriye'ye gidip IŞİD'e katıldığı, hatta IŞİD teröristleri ile evlendiği iddia edildi. Kızların aileye bıraktığı "Biz doğru yoldayız, cennette görüşürüz" sözlerini içeren not, Samra'nın öğrencisi olduğu okulun müdürünü ve öğretmenini de etkiledi.


Müdür Peter Slanar, Alman "Süddeutsche" gazetesine verdiği demeçte, konuşmak için Samra ve annesiyle bir araya geldiğini belirterek, "Samra'nın beyni yıkanmış gibiydi. Sanki bambaşka bir dünyada yaşıyordu" diye konuştu.

"CAMİDEN YENİ ÇIKMIŞ GİBİ"
Okula tamamen örtünmüş bir halde gelen Samra'nın sınıftaki duvara „I love al-Qaida“ yazıp kalp çizdiğini hatırlayan Slanar, kızla bu konuyu konuşmak istediğini, ancak bunun mümkün olmadığını dile getirdi. Slanar, "Sanki camiden yeni çıkmış gibiydi" dedi.

Haberin Devamı

Bosna'daki savaştan kaçıp Avusturya'ya yerleşen anne ve Samra ile bir araya gelen Slanar, Samra'nın El Kaide'yi iyi bir organizsayon olarak nitelendirdiğini ve batılı medyanın yalancı olduğuna inandığını kaydetti.

Müdür, siyasetten ve yakın tarihten habersiz olan gençlerin kolay avlandığına dikkat çekerek, "Gerçekten cennette gideceklerine inanıyorlar" dedi.

UYANDIRMAK İÇİN NE YAPMALI?
Öğretmeni Corina Windsperger ise, Samra ortadan kaybolduktan sonra derste öğrencileri ile islam, kuran, Suriye ve IŞİD hakkında konuştuğunu belirterek, "Onlara ulaşamıyorum. Elimden artık hiçbir şey gelmiyor. Onları uyandırmak için ne yapmalı bilmiyorum" diyerek kaygılarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!