Beyaz isyan

Güncelleme Tarihi:

Beyaz isyan
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 00:00

Almanya´nın 10 kentindeki üniversite kliniklerinde görevli doktorların dün başlattığı grev bugün de devam ediyor. Dünkü grevde Kötü çalışma koşullarını, maaşlarının azlığını ve artan bürokratikleşmeyi protesto eden, \"Ameliyatları kendiniz yapın\" yazılı dövizler taşıdılar.

Haberin Devamı




Doktor Grevi
Doktorlar sendikası olan Marburger Bund Sendikası´nın çağrısıyla başlayan greve binlerce doktor katıldı. Freiburg, Heidelberg, Mainz, Bonn, Essen, Münih, Würzburg, Frankfurt, Marburg ve Halle´deki üniversite hastanelerinde görevli doktorlar, kötü çalışma koşullarının düzeltilmesini istediler.

Bonn´daki doktor grevine katılarak destek veren hizmet sektörü çalışanlarının çatı örgütü ver.di Sendikesı Başkanı Frank Bsirske de hükümete doktorların seselerine kulak vermesi çağrısında bulundu. Toplu gösteri için seçilen Mainz kentinde 2500´ün üzerinde doktor sokağa dökülürken, bu doktorların sekiz ayrı üniversiteden geldiği açıklandı.

Hastanelerde sakin gün

Binlerce doktorun iş başı yapmadığı Mainz, Bonn, Halle kentlerindeki üniversite hastanelerinde hastane koridorları en sakin günlerini geçirdi. Üniversite kliniklerinde sadece acil ağır hastalara bakıldı. Münih’teki Grosshadern, Rechts der Isar ve şehir merkezindeki Üniversite kliniklerinde bir günlük greve giden doktorlar kapılara astıkları pankart ve broşürlerle hastalardan özür dilediler.

Erkan MISIRLI / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!