Beşinci Mevsim'deydik

Güncelleme Tarihi:

Beşinci Mevsimdeydik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 17:47

ALMANYA’nın Köln kentinde Beşinci Mevsim olarak kutlanan karnaval sezonu dün başladı.

Haberin Devamı

Köln başta olmak üzere Mainz ve Karlsruhe gibi Ren nehri kıyısındaki kentlerde binlerce kişi karnavalı kostümlerle karşıladı.

Ben de karnaval ruhuna uygun olsun diye sarı kırmızı peruğumu takarak, kutlamaların başladığı Köln Altermarkt meydanına gittim. Sabah olmasına rağmen meydanda yüzlerce kişi vardı.

Palyaçolar, ayı, kedi, sincap kostümlü yüzlerce insan arasında dolaşmaya başladım. Pantolonlu, sakallı bıyıklı kadınlar, makyajlı, etekli erkeklerin arasından sıyrılıp, bir peri masalının içinde buldum kendimi. Kül kedisi Sindirella, Pamuk Prenses, Arı Maya.... Derken Dalton kardeşlerle karşılaştıktan sonra Red Kit’in himayesinde kendimi güç bela meydanın ortasına attım.

ÖZLEDİĞİMİZ TABLO BU
Hayvanlar aleminden esinlenerek kostümlerini seçenler sokaklarda ilginç bir görüntüye sebep olurken, hiç kimse onlara yan gözle bakmıyor, çünkü herkes farklı bir şekle bürünmüş durumda. Eminim bu eğlenen gençler arasında bizim Türkler de vardır. Ama herşey burada olduğundan o kadar farklı ki, o gençleri ayırt etmek ne mümkün. İşte belki de özlediğimiz tablo bu. Herkes sadece eğlenmeyi düşünüyor. Hiç kimsenin başka bir şey umurunda değil. “Kimler var, kadın mı erkek mi, Türk mü Alman mı” hiç önemli değil.

HERKES SOKAKTA VE ALKOLLÜ
Saat 11.00’e yaklaşırken sokaklarda sarhoş olmayan kimse yok gibi. Biralar su gibi akıyor. Saat 11’i 11 geçeyi gösterdiğinde ise kıyamet kopuyor sanki. Çünkü beklenen bu; 11’inci ayın 11’inde, saat 11’i 11 geçe karnaval başlıyor.

Şubat’a kadar sürecek renkli bir ortama eğlenerek, sarılarak, dans ederek binlerce Kölnlüyle birlikte girdik. Şimdi haberimi baskıya yetiştirmek üzere buradan istemeyerek ayrılıp redaksiyon bürosuna koşarken polis kılığına giren karnaval çılgınlarının eskortuna takılıyorum. Haberimi yazıp, akşama kadar sürecek Kölsch birası şöleninde yerimi almalıyım. Bana müsaade, karnaval kutlayacağım.

Anahtar ve kasayı verdi
FEDERAL Meclis’in SPD’li Başkanı Ralf Wieland (solda), Berlin’in sembolik anahtarını ve kasasını, saat 11.11’de Karnaval Prensi Frank ve Prenses Claudia’ya teslim etti. Berlin’deki kutlamaları ve renkli görüntüleri görmek isteyenler de meclis önüne akın etti.

Kutlamaları başlattı
Almanya’nın Rheinland Pfalz Eyaleti’nin başkenti Mainz’de karnaval kutlamaları büyük bir coşku ile başladı.

Kutlamaların startını Mainz Karnaval Kutlama Komitesi Başkanı Richard Wagner, 11’inci ayın 11’inde, saat 11’i 11’geçe Schiller meydanında verdi. Katılımcılar, kostümleri ve danslarıyla kenti renklere boyadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!