Beşiktaş dibe vurdu

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş dibe vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2012 11:54

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, TKBL'deki 3 maçı da kazanarak son sıraya geriledi.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı ekip, ligin 3. haftası sonunda aldığı 3 yenilgiyle son sırada yer aldı. Beşiktaş, bu süreçte kendi sahasında Tarsus Belediyesi'ne 67-61, Samsun Basketbol'a 62-49 mağlup oldu. Siyah-beyazlı ekip, deplasmanda da Ceyhan Belediyesi'ne 36 sayı farkla, 89-53 yenilince oynadığı 3 maçı da yitirdi.

“Kara Kartallar”, bundan sonraki haftalarda oynanacak maçları kazanarak ligin dibinden kurtulmayı hedefliyor.

Genç kadro

Siyah-beyazlı takım, ligde genç ve tecrübesiz oyuncu kadrosuyla mücadele ediyor. Takımın en tecrübeli oyuncusu 24 yaşındaki Jessica Nicole Breland olurken, 16 yaşındaki İrem Naz Öcal, Ayça Vural ve Selay Göçmen ise takımın en tecrübesiz isimleri olarak dikkati çekiyor.

Beşiktaş, 19,8 yaş ortalamasıyla TKBL'nin bu sezonki en genç kadrolarından birisine sahip.

İki yabancı oyuncusu var

Genç yerli oyuncularıyla sezona başlayan Beşiktaş, ligde yaptığı 3 maçta 2 yabancı oyuncuyla sahada yer aldı. ABD'li Jessica Nicole Breland'in yanı sıra, Karadağlı Milica Jovanovic de siyah-beyazlı takımın başarısı için ter döküyor.

Geçen sezon son hafta ligde kalmıştı

Geçen sezon da aynı sıkıntıları yaşayan ve sezon sonuna kadar ligde kalmak için büyük bir mücadelenin içine giren Beşiktaş, takımın başına geçen başantrenör Mehmet Can Öztürk yönetiminde üst üste galibiyetler aldı. Umudunu son haftaya taşıyan siyah-beyazlı ekip, normal sezonun son maçında İstanbul Üniversitesi'ni 74-59 yenerek ligde kalmayı başarmıştı.

Oyun kurucu Shannon Bobbitt bekleniyor

Siyah-beyazlı ekip, kadroyu güçlendirmek için anlaşmaya vardığı ABD'li oyun kurucu Shannon Bobbitt'in İstanbul'a gelmesini bekliyor. Geçen sezonu Homend Antakya Belediyesi'nde tamamlayan ABD'li oyuncunun ülkesindeki Sandy Kasırgası nedeniyle geciktiği öğrenildi. Bobbitt'in gelişiyle siyah-beyazlı takımdaki yabancı oyuncu sayısı 3'e çıkacak.

Öztürk: “Hızlı bir şekilde toparlanmak istiyoruz”

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Mehmet Can Öztürk, takviyelerle hızlı bir şekilde toparlanmayı amaçladıklarını söyledi. Öztürk, kadroyu geç kurmanın ve hazırlıklara erken başlayamamanın sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, “Oyun kurucu ile ilgili transferi bekliyoruz. Zamanda bazı sıkıntılar oldu. Önce bayram tatili araya girdi. Ardından anlaştığımız Shannon Bobbitt'in gelişi Sandy Kasırgası nedeniyle gecikti. Kendisini bu haftaki maça yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu şekilde inşallah toparlarız. Ayrıca kiralık oyuncular da bakıyoruz. Geç kadroyu kurmakla beraber hızlı bir şekilde toparlanarak ligde maçlar kazanarak hedeflerimize ulaşmayı istiyoruz” diye konuştu.

Mehmet Can Öztürk, takımın da her geçen maç daha iyi oynadığını vurgulayarak, “Yabancı oyuncularımızı tamamlayarak takımın gücünü arttırmayı planlıyoruz. Türk takviyeleri de yapabilirsek toparlanma sürecini çabuk atlatmış oluruz. Bu yılı geçiş yılı olarak görüyoruz. Ligde kalmayı başararak gelecek sezonlarda daha iyi olmayı umuyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!