Berlinli paralimpik atletler için ‘Engelsiz Paris’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Berlinli paralimpik atletler için ‘Engelsiz Paris’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2024 11:44

Berlin Engelli Sporcular Federasyonu, bu yıl Paris’te düzenlencek yaz olimpiyatları öncesinde düzenlediği bir etkinlikte Paris’e gidecek Alman paralimpik milli takım sporcularına destek vermek amacıyla bir bağış gala gecesi düzenledi.

Haberin Devamı

‘Engelsiz.Paris.’ sloganı altında düzenlenen kampanya, Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner’in himayesinde gerçekleştirildi. Bağış kampanyasıyla, mümkün olduğunca çok sayıda Berlinli paralimpik atleti Paris’e gönderilmesi hedefleniyor. Toplanacak bağışlarla bireysel sporcular için antrenman ve yarışma masrafları karşılanacak veya onlar için spor ekipmanları tedarik edilecek. Berlin Belediye binasında yapılan etkinlikte konuşan Berlin Engelli Sporcular Federasyonu Başkanı Özcan Mutlu, bu yıl en az 16 Berlinli sporcuyu olimpiyatlara göndermeyi hedeflediklerini belirtti. Mutlu, “Yaklaşık 170 üye kulüp ve 24 bin üyesiyle Engelliler ve Rehabilitasyon Spor Derneği olarak ‘Team Berlin’ ile mümkün olduğunca çok sayıda Berlinli sporcuyu Paris’e göndererek Berlin’in spor metropolü için çok değerli madalyalar kazanmak istiyoruz. Sporcularımıza mümkün olan en iyi hazırlığı sağlamak amacıyla BSB olarak ‘Engelsiz Paris’ kampanyasını başlattık. Berlin Belediye Başkanı Sayın Kai Wegner’i hamimiz olarak kazandık. Sevgili Kai, BSB Başkanı olarak, Berlin’de para-spora ve spor yoluyla kapsayıcılığa verdiğiniz sürekli destek için şahsınıza ve tüm Berlin Senatosu’na teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Berlinli paralimpik atletler için ‘Engelsiz Paris’ kampanyası

Berlinli paralimpik atletler için ‘Engelsiz Paris’ kampanyası
‘TOPLUMUMUZDA DERİN ETKİLER YARATIYOR’
Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner de etkinlikte bir konuşma yaparak, Alman paralimpik sporcularına desteklerini ve teşviklerini dile getirdi. Wegner, “Engelli sporcularımız, ülkemizi uluslararası arenada gururla temsil ediyorlar. Onların gösterdiği performans ve motivasyon, sadece spor dünyasında değil, aynı zamanda toplumumuzda da derin etkiler yaratıyor” diye konuştu. Belediye binasındaki program, ‘Sonnenstich Sirk’ grubu tarafından gerçekleştirilen bir gösteriyle tamamlandı. Paralimpik Olimpiyat oyunları bu yıl 28 Ağustos’ta Paris’te başlayacak. Yaklaşık 4 bin 400 paralimpik atlet katılacak. 12 gün sürecek paralimpik olimpiyatları boyunca 180’den fazla ülkeden gelen sporcular 22 spor dalında yarışacak.
Berlinli paralimpik atletler için ‘Engelsiz Paris’ kampanyası

BAKMADAN GEÇME!