Berlinli binlerce veliden kreş protestosu

Güncelleme Tarihi:

Berlinli binlerce veliden kreş protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 17:25

Almanya’nın başkenti Berlin'de 3 binden fazla veli ve öğretmen, sokağa çıkarak kreşlerde yer bulunamamasını protesto etti.

Haberin Devamı

BERLİN  Friedrichstrasse metro istasyonunun yakınında toplanan yaklaşık 3 bin veli ve öğretmen, Unter den Linden Caddesi'nden tarihi Brandenburg Kapısı’nın önündeki Pariser Meydanı’na kadar üzerinde "Kreşler açın, eğitimcilere destek verin", "Savaş endüstrisi yerine kreşler", “Şimdi eğitimde tasarruf eden gelecekte iki katını öder" ve "Ben kendi çocuklarıma bakmak için az kazanıyorum" yazan dövizlerle yürüdü.  

Berlinli binlerce veliden kreş protestosu

EĞİTİM KRİZİ ZİRVESİ
Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) Berlin Eyalet Başkanı Doreen Siebernik yaptığı konuşmada, kreşlerin de eğitim kurumu olduğunu belirterek, "İyi eğitim isteyen iyi eğitimi finanse etmeli" dedi.
Kreşlerin dolu olduğunu ve velilerin çocukları için kreş bulamadığını ifade eden Siebernik, çocuk yuvalarında görev yapan eğitmenlerin ücretlerinde artış yapılmasını ve bunun için de Berlin eyalet hükümetinden "eğitim krizi zirvesi" düzenlemesini istedi.

Haberin Devamı

Berlinli binlerce veliden kreş protestosu

BERLİN HIZLI BÜYÜYOR
Berlin'de yaklaşık 2 bin 500 kreşe daha ihtiyaç duyuluyor. Özellikle çocuklu ailelerin yaşadığı bölgelerde veliler kreşlerde çocukların bakımı için yer bulamıyor.

Berlinli binlerce veliden kreş protestosu


Berlin Eyaleti Eğitim Bakanı Sandra Scheeres ise basına yaptığı açıklamada, son yıllarda kreş yerlerini artırmak için çok şey yapıldığını ancak Berlin'in hızlı büyümesi nedeniyle bunun yeterli olmadığını belirterek, şimdilik bazı kreşlere daha fazla çocuk alıp alınmayacağının incelendiğini ifade etti.
Scheeres, gelecek 3 yılda kapasiteyi 30 bin artırmak için eyaletin 200 milyon euro ayıracağını da sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!