Berlin’de üretime iki hafta ara

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de üretime iki hafta ara
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2024 11:29

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Kızıldeniz’de Yemenli Husi isyancıların gemilere yönelik saldırıları nedeniyle Grünheide’daki üretimini yaklaşık iki hafta boyunca büyük ölçüde durdurmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili Tesla’dan yapılan açıklamada, “Bileşen eksikliği nedeniyle, 29 Ocak - 11 Şubat tarihleri arasında Gigafactory Berlin-Brandenburg’daki araç üretimini birkaç alt bölge dışında askıya almak zorunda kaldık” denildi. Üretim 12 Şubat’tan itibaren tam olarak devam edecek. Nakliye rotalarının gecikmesi nedeniyle tedarik zincirinde bir boşluk ortaya çıktığını belirtilen açıklamada, “Kızıldeniz’deki silahlı çatışmalar ve buna bağlı olarak Ümit Burnu üzerinden Avrupa ve Asya arasındaki nakliye rotalarında yaşanan kaymalar Grünheide’daki üretimi de etkiliyor” ifadeleri kullanıldı. Mart 2022’den bu yana 11 bin 500 kişinin çalıştığı Grünheide’daki fabrikada elektrikli otomobil üreten Tesla, genişleme ile buradaki üretimi ikiye katlamak, yani yılda hedeflenen 500 bin otomobilden 1 milyona çıkarmak istiyor. Şirkete göre şu anda yılda 250 binden fazla araç üretiliyor. Batarya hücrelerinin üretimi için depolama kapasitesi yılda 50’den 100 gigawatt saate çıkarılacak.
Öte yandan Çinli otomobil üreticisi Geely ve mobilya devi IKEA gibi diğer şirketler de teslimatlarda gecikmeler olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu. İsrail’in Gazze’ye saldırısının ardından Yemen’deki Husiler, Kızıldeniz’de İsrail bağlantılı olduğu iddia edilen gemilere saldırılar düzenliyor. Şimdiye kadar uluslararası ticaret gemilerine 27 saldırı gerçekleştiği belirtildi.

Haberin Devamı

Berlin’de üretime iki hafta ara

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!