Berlin'de kriz zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Berlinde kriz zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2010 15:32

CDU, CSU ve FPD liderlerinin bu ay içinde Berlin'de "kriz zirvesi" yapacağı açıklandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA yeni koaliyon hükümetini oluşturan Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Hür Demokrat Parti (FDP) liderlerinin bu ay içinde Berlin'de "kriz zirvesi" yapacağı açıklandı.


CDU Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, "kardeş parti" CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer ile aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olan FDP Genel Başkanı ve Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin son dönemlerde yaşanan görüş ayrılığını gidermek için biraraya geleceği belirtildi. Özellikle FDP'nin vergi indirimi ısrarı yüzünden CSU ile yaşanan sürtüşmenin koalisyonun imajına zarar verdiğine dikkat çekilirken, "kriz zirvesi"nde bu gibi tartışmaların kamuoyu önünde değil, içte tartışılmasının üzerinde durulacağı kaydedildi. CDU'lu Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Jürgen Rüttgers günlük gazetelerden "Süddeutsche Zeitung"un bu yöndeki haberini doğruladı. Ancak bu ay içinde yapılacak "kriz zirvesi"nin hangi tarihte gerçekleşeceği açıklanmadı.

Haberin Devamı

Vergi indirimi konusunda FDP ile yaşanan görüş ayrılığına rağmen CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, Başbakan Merkel ve FDP lideri Guido Westerwelle ile uyumlu çalıştıklarını söyledi. Horst Seehofer, Alman İkinci Televizyonu'na verdiği demecinde, şu aşamada vergi indirimi tartışmalarının anlamsız olduğunu yineledi. Vergi girdisini tahminlerinin ancak mayıs ayı ortalarına doğru kesinlik kazanacağına işaret eden Seehofer, "Bu tahminler ışığında oturup kararımızı vereceğiz. O nedenle şu anda şürdürülen tartışmaları yersiz ve anlamsız buluyorum" dedi.


FDP Meclis Grup Başkanı Brigitte Homburger ise partisinin önümüzdeki yıl da özellikle dar ve orta gelirlilerin vergi yükünün azaltılmasında kararlı olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!