Berlin'de ırkçı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Berlinde ırkçı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 16:54

Berlin'de ırkçı saldırıya uğrayan bir Yahudinin önce yüzüne tükürüldüğü ardından ise darp edildiği bildirildi. Berlin Musevi Cemaati'ne mensup bir kadının arabasına ise gamalı haç kazındı.

Haberin Devamı

Almanya'da son zamanlarda çoğalan ırkçı saldırılarına iki yeni vaka eklendi. Berlin'de bir Yahudi darp edildi, bir başkasının arabasına ise Nazilerin simgesi olan gamalı haç kazındı.

SÜPHELİLER ARAP VEYA TÜRK
Alman basınında yer alan ve yılbaşı gecesi meydana geldiğine dikkat çekilen olayda 26 yaşında bir Yahudinin gece saat 02:30 sularında Kreuzberg bölgesinde metroya bindiği, orada ise 'kışkırtıcı şarkılar' söyleyen yedi kişilik bir gruba rastladığı belirtildi. Polis sözcüsünün bugün (pazartesi) yaptığı bir açıklamada, grubun İsrail ve Yahudi karşıtı söylemlerde bulunduğu ortaya çıktı.

Bu görüntüleri cep telefonuyla kayde alan adam, grubu söylemlerine son vermesi için uyardı. Bunun üzerine yüzüne tükürülen adam daha sonra darp edilerek başından yaralandı.

Haberin Devamı

Saldırganları bulmak için çalışma başlatan polis, şüphelilerin Türk veya Arap asıllı olduğunu kaydetti.

ARABADA NAZİ SEMBOLÜ
Charlottenburg'da Berlin Musevi Cemaati'ne mensup 33 yaşında bir kadının, arabasında gamalı haç izine rastladığı belirtildi. Polis, bu ırkçı saldırın sorumlularını bulmak için arama başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!