Berlin’de İran rejimine karşı protesto

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de İran rejimine karşı protesto
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2022 09:55

İran'da 13 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini için Berlin’de protesto yürüyüşü düzenlendi.

Haberin Devamı

ZAFER Anıtı önünde gerçekleştirilen protestoya Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden de katılım oldu. ‘Kadın, Yaşam Özgürlüğü Kolektifi’ tarafından düzenlenen gösteri için yapılan çağrıya çok sayıda kuruluş da destek verdi. Polisin tahminlerine göre öğleden sonra Zafer Anıtı’nın önünde yaklaşık 80 bin kişi toplandı. Zafer Anıtı’na giden yollarda onlarca tur otobüsünün sıralandığı gözlendi. Berlin’deki gösteri barışçıl geçti. On binlerce kişi ellerinde İngilizce ve Almanca ‘Kadınlar, Yaşam, Özgürlük’ yazılı pankartlarla İran bayrakları taşıdı.

‘BU, İRAN’DA BİR DEVRİM’
Zafer Anıtı’ndan Berlin hükümet bölgesine yürüyen göstericiler İran’ın dini lideri ve Devlet Başkanı “Ali Hamaney’e ölüm” sloganları atarak İslami hükümet sisteminin devrilmesini talep ettiler. Hamaney, kısa bir süre önce ülke çapındaki protestoları yurt dışından gelen bir komplo olarak nitelendirmişti. Gösteriye katılan İran asıllı Hollanda vatandaşı Shakib Lolo, “Burada olmak, sokaklarda öldürülen İran halkının sesi olmak bizim için çok önemli. Bu artık bir protesto değil, İran’da bu bir devrim. Ve tüm dünya insanları bunu görmeli” dedi. 

Haberin Devamı

Berlin’de İran rejimine karşı protesto

 

 

BAKMADAN GEÇME!