Berlin'de göçün 50. yılı TDU fuarında işlenecek

Güncelleme Tarihi:

Berlinde göçün 50. yılı TDU fuarında işlenecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2011 22:16

Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği'nin (TDU) düzenleyeceği TDU Fuarı 8 Mayıs'ta Berlin Ticaret Odası'nın (IHK) Ludwig Erhard Haus adlı binasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

TDU Başkanı Hüsnü Özkanlı, bu yıl ikincisini düzenledikleri TDU Fuarı ile dernek üyelerinin birbirini tanımasını ve Berlin'de yaşayan göçmen gençlerin meslek eğitimi imkanı bulmasına yardımcı olmayı, gençlere bu konuda bilgi vermeyi amaçladıklarını belirtti. Fuarın hedefleri arasında diğer şirkeler ile iletişimin geliştirilmesinin de bulunduğunu kaydetti. Fuarın düzenlenmesini üstlenen New Line şirketinin yetkilisi Sven Lüsebrink de, geçen yıl Türk Evi'nde düzenledikleri 1. TDU Fuarı'nın başarılı geçtiğini, bu yıl "Göçün 50. Yılı-Misafir işçiden işadamına" sloganıyla düzenlenecek fuarın aynı şekilde başarılı geçeceğini ümit ettiklerini söyledi.

Fuarın ağrılık noktası olan meslek eğitimi konusunda fuara katılan şirketler ile birlikte Almanya'daki kalifiye işgücü eksikliğine katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Lüsebrink, aynı zamanda girişimcilerin, iş ilişkilerini de geliştirebileceğini kaydetti.

Fuarın 8 Mayıs'ta 10.00 - 18.00 saatleri arasında yapılacağını ve ziyaretçilerden giriş ücreti alınmayacağını belirten Lüsebrink, fuarın herkese açık olduğunu söyledi.

Lüsebrink, fuarda yaklaşık 64 şirketin stant açmasını beklediklerini ifade ederek, fuarda stant açmak isteyen şirketlerin 1 Nisana kadar "s.luesebrink@newline-network.com" adlı elektronik posta adresine müracaat etmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!