Berlin'de 'Dünya Kültürleri Festivali' hazırlıklar

Güncelleme Tarihi:

Berlinde Dünya Kültürleri Festivali hazırlıklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2011 11:46

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Olimpiyat Stadında 2-3 Temmuz’da düzenlenecek "Dünya Kültürler Festivali" için hazırlıklar devam ediyor.

Haberin Devamı

Festivali düzenleyecek Art of Living Vakfının çalışmalarının Türkiye ayağını organize eden Arzu Ötev, yaptığı açıklamada, festivale dünyanın dört bir yanından 70 binden fazla kişinin katılacağını, 2 bin kişilik gitar korosu ile 6 bin 500 kişilik diğer bir koronun 500 davulcuyla birlikte dünya barışı için sahne alacağını belirterek, organizasyon çerçevesinde ayrıca 70 bin kişinin de statta Guiness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmek için toplu meditasyon yapacağını söyledi.

Etkiniklerin dünya barışı için yapıldığını ifade eden Ötev, Olimpiyat Stadı çevresinde dünya kültürlerinin tanıtımı amacıyla çeşitli kıtalara ait stantlar da kurulacağını kaydetti.

Art of Living Vakfının 30. kuruluş yılı vesilesiyle düzenlenecek festivalde ney sunumu ile Karadeniz folklor ekibi ve Sema gösterisi de yapılacağını belirten Ötev, festivalle dünya kültürlerini bir araya getirmeyi amaçladıklarını, farklı kültürlerin bir arada olması ve Avrupa’nın kalbinde olması sebebiyle festivalin Berlin’de yapılacağını ifade etti.

Katılımcıları büyüleyici bir programın ve müzikal etkinliklerin beklediğini kaydeden Ötev, festivalin karşılama komitesinde, aralarında Rotterdam İslam Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’ün de bulunduğu çok sayıda tanınmış kişi ve politikacının da yer alacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!