Berlin'de "Domuz gribi" endişesi

Güncelleme Tarihi:

Berlinde Domuz gribi endişesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2009 10:51

Domuz Gribi yüzünden Berlin'de bir okul kapanırken, Kreuzberg'de Leibniz Lisesi 8. sınıf öğrencileri "Tedbir" olarak eve gönderildi.

Haberin Devamı

BERLİN'de eğitime "Domuz Gribi" darbe vurdu. Başkentte bir okul kapanırken Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg'de de bir lisede öğrencilerin bir kısmı grip şüphesiyle eve gönderildi. Kreuzberg'deki Leibniz Gymnasium yönetimi, okulun 8. sınıfında okuyan tüm öğrencilerin evde kalmasını isterken öğrenciler sık sık doktor kontrolünden geçiyor. "Küçük İstanbul" olarak bilinen Kreuzberg'deki Leibniz Gymnasium 8. sınıf öğrencilerinin bir kısımında baş ağrısı ve mide bulantısı belirtilerine rastlandığı açıklandı.

Öte yandan Lichtenberg ilçesinde 440 öğrencinin eğitim gördüğü Lichtenberger Realschule domuz gribi nedeniyle kapandı. Okulda 20 öğrencide domuz gribi belirtileri olunca okul yönetimi eğitime gelecek salı gününe kadar ara verdi.

Önlem alınmasını istiyoruz

Türk veliler, yetkililerin tedbir almasını isterken kendi çocuklarının hastalanmasından korkuyor. Okula giden altı torunu bulunduğunu söyleyen Senem Şahin “Televizyondan duydum. Domuz gribi çok çabuk yayılıyor. Öğrencilere yayılmasından korkuyorum” dedi.

Oğlu liseye giden Nalan Akat ise okullarda çocuklara ve velilere yönelik bilgilendirme yapılmasını isterken “Domuz Gribi hepimizi tedirgin ediyor. İlk duyduğumda çok korktum. Önlemler almak lazım” dedi.

Fatih Altunok ise, "Yuvada bize bilgi verildi. Başlarda korktuk ama şimdi pek korkmuyoruz. Çünkü alınması gereken tedbirleri biliyoruz” dedi.

Doktor: Hızlı yayılıyor

Berlinli Doktor İsmail Nevzat Tuncay, domuz gribinin hızlı yayıldığını belirtirken "Hastalığın belirtileri yüksek ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, eklem ağrısı, halsizlik, bitkinlik, üşemedir. Bazı domuz gribi vakalarında kusma ve ishal de olur. Ağır vakalarda ise solunum yetersizliği gibi belirsizlikler ortaya çıkar. Salgın insandan insana bulaşma şeklinde görülüyor. Virüs çok çabuk bulaşıyor. Elden bile geçebilir. Korunmak için hijyene dikkat etmek gerekir. Kalabalık ve havasız ortamlardan kaçınmak gerekir. İnsanlarla çok yakından konuşmamak gerekir. Sağlıklı beslenmek ve vücut direncini güçlü tutmak da önemli. Hastalığa yakalanmamak için bol su içilmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!