Berlinale’de yönetim değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Berlinale’de yönetim değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 11:26

Eski şaşalı günlerinden uzak olan Uluslararası Berlin Film Festivali Berlinale’de yönetim yeniden değişiyor. Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth, iki yönetici modeli yerine yine önceki dönemde olduğu gibi tekli bir yönetim olacağını duyurdu. Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı sözcüsü, ikili yönetimin 74. Berlinale’yi birlikte tamamlayacağını ve yeni yönetimin daha sonra çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Claudia Roth, Berlinale’yi modernize etmek için gerekli kararların bir kez daha tek bir kişinin elinde olması gerektiğini açıklarken, “Son aylarda Berlinale’de, Berlinale ile ya da Berlinale için çalışan çok sayıda kişiyle çeşitli düzeylerde yaptığımız görüşmeler, bizi dünyanın en büyük halka açık film festivalinin gelecekte bir kez daha tek bir kişi tarafından yönetilmesi ve temsil edilmesi gerektiği ortak inancına götürdü” dedi. Chatrian ve Rissenbeek’e çalışmaları için teşekkür eden Roth, Berlinale’yi korona pandemisinin zor zamanlarında güvenle yönettiklerini söyledi. Ancak yönetim değişikliğinin tek sorun olmadığı festivalin zorlu bir kemer sıkma süreciyle karşı karşıya olduğu da belirtildi. Buna göre toplam film sayısı neredeyse üçte bir oranında azaltılacak ve bazı bölümler de iptal edilecek.

Berlinale’de yönetim değişiyor
BERLİNALE EKİBİYLE YAPICI GÖRÜŞME
Berlinale’nin Eş Başkanları’ndan Mariette Rissenbeek’in ikili yönetimden ayrılma kararı ardından bu yönde bir karar alındı. Ancak yeni yöneticinin şu anki Eş Sanat Yönetmeni Carlo Chatrian olmayacağı belirtiliyor. Sanat Yönetmeni Chatrian’ın “Yeni Berlinale ekibinde gelecekte üstleneceği rol konusunda yeni sanat yönetimiyle yapıcı görüşmelerde bulunmayı” kabul ettiği belirtildi. İtalyan yöneticinin hangi görevi üstleneceği henüz açıklanmadı.

BAKMADAN GEÇME!