Berlin ve Düsseldorf’ta dev gösteri

Güncelleme Tarihi:

Berlin ve Düsseldorf’ta dev gösteri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2023 13:08

Almanya’nın başkenti Berlin’de de dün öğleden sonra İsrail’e karşı protesto düzenlendi. Birçok dernek ve cemiyetin ‘Demokratik Temel Hakları Savunmak-Filistinlilere de Düşünce Özgürlüğü’ sloganıyla ortaklaşa düzenlediği gösteriye 10 binden fazla kişi katıldı.

Haberin Devamı

ESKİ Doğu Berlin’in ünlü Alexander Meydanı’nda başlayan yürüyüş, tarihi Brandenburg Kapısı’na açılan Unter den Linden Caddesi ve Friedrich Caddesi üzerinden Potsdamer Meydanı’na kadar devam etti. ‘Filistin’e özgürlük’, ‘İsrail bombalıyor, Filistin direniyor’, ‘Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor’ yazılı pankartlar taşındı. ‘İsrail bombalansın’ yazılı pankartlara el konuldu. Polis, medya mensuplarının çalışmalarını engellemek isteyen bir kadın göstericinin kimliğini alırken, İsrail aleyhine sloganlar atan bazı göstericileri de uyardı. Yaklaşık 5 saat süren gösteri sırasında 1500’e yakın polisin görev aldığı açıklandı.

Berlin ve Düsseldorf’ta dev gösteri
17 BİN KİŞİ KATILDI
Düsseldorf kentinde de yine öğleden sonra ‘Todenhöfer Tim’ adlı parti öncülüğünde İsrail’i protesto gösterisi düzenlendi. “İnsan hakları için gösteri” sloganıyla düzenlenen ve 17 binden fazla kişi katıldığı gösteri sırasında suç içerikli slogan attıkları ve ellerinde halklar arasında nefreti körükleyici pankartlar taşıdıkları gerekçesiyle birçok gösterici hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Polis pankartlara el koyarken, direnen bazı göstericiler gözaltına alındı.
Berlin ve Düsseldorf’ta dev gösteri
Düsseldorf’ta aynı zamanda birkaç yerde ‘İsrail’le Dayanışma’ gösterileri de düzenlendi. Hükümetin küçük kanadı Hür Demokrat Parti (FDP) de kent merkezinde Yahudi kurbanlarını anmak için ‘uyarı nöbeti’ düzenledi. Hamas’ın 7 Ekim’de saldırısında yaşamını yitiren kişileri anmak için 1400 mum yakıldı.
Berlin ve Düsseldorf’ta dev gösteri

Berlin ve Düsseldorf’ta dev gösteri

BAKMADAN GEÇME!