Berlin Türk Filmleri Haftası

Güncelleme Tarihi:

Berlin Türk Filmleri Haftası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 15:19

Berlin Türk Filmleri Haftası bu yıl 10.yılını kutluyor. Etkinlik kapsamında 17film, 5 belgesel ve 22 kısa film gösterilecek.Festivalin kapanış partisinde iseMercan Dede sahne alacak. Film haftasınınbu yılki ana konusu İstanbul olacak.

Haberin Devamı

BU yıl 10’uncu yılını kutlacayak olan Berlin Türk Filmleri Haftası’nın ana konusunu İstanbul oluşturuyor. Bu yıl 19-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak Türk Filmleri Haftası ilk kez üniversitelere de girecek. Etkinlik kapsamında bazı filmler üniversitelerde öğrencilere ücretsiz gösterilecek. Gösterime katılan yönetmen ve oyuncular üniversite öğrencileri ve sinemaseverlerle söyleşi yapacak. Etkinlikte gösterilecek filmler de büyük oranda belli oldu. Toplam 17 uzun metrajlı, 5 belgesel ve 22 kısa filmin gösterileceği etkinlikte Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, Derviş Zaim’in ‘Gölgeler ve Suretler’, Hasan Tolga’nın ‘Güzel Günler Göreceğiz’ ve Hasan Tolga’nın ‘Mar’ adlı filmleri yer alıyor.

Konserler de olacak

Türk Filmleri Haftası bu yıl yeni bir mekanda seyirciyle buluşacak. Önceki yıllarda festivalin gerçekleştiği Broadway Sineması’nın yıkılması üzerine festival yönetimi bu yıl etkinliği Schönhausenallee’deki UCI Colosseum’da yapma kararı aldı. Türk filmleri haftasının 10. yılı nedeniyle film gösterimlerinin yanı sıra etkinlik kapsamında konserler ve bir de eğlence yer alıyor. Berlin Türk Filmleri Haftası kurucu ve yöneticisi Selçuk Sazak, “Dünya şehri ve Berlin’in kardeş şehri İstanbul bu yıl kendini her yönüyle festivalde seyirciye hissettirecektir. 6 yabancı yönetmenin çektiği ‘Unutma Beni İstanbul’, ‘Ekumenepolis’ (belgesel) ve ‘Zenne’ gibi filmler bu bağlamda gösterilecek.

Kent sorunları tartışılacak

Filmlerin gösteriminden sonra İstanbul ve Berlin’den çesitli yazar ve mimarlarla kent sorunları tartışılacak. Festival bu yıl ‘Ustalara saygı’ bölümüyle geçen yıl yitirdiğimiz Türk sineması duayeni Ö. Lütfi Akad’ı anıyor. Yönetmenin ‘Hudutların Kanunu’ ve ‘Gelin’ adlı eserleri de etkinlikte gösterilecek“ dedi. Festivalin Goya’da yapılacak kapanış partisinde ise Mercan Dede sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!