Berlin kışkırtıcılara karşı birleşti

Güncelleme Tarihi:

Berlin kışkırtıcılara karşı birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2011 12:53

BERLİN’de 18 Eylül’de yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimlerine hazırlanan aşırı sağcı ve İslam karşıtı Pro Deutschland, hafta sonu Almanya’nın ilk Anti-İslam Kongresi’ni organize etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Provokasyon niteliğindeki etkinliğe tepki gösteren ve bir karşı gösteri hazırlayan ‘Sağ Popülizmi Durdurma Birliği’ adlı inisiyatife destek veren Yeşiller Kreuzberg üyesi Kemal Salis, “Almanya’da aşırı sağ taktik değiştiriyor. İslam karşıtlığı ile popüler olmaya çalışıyorlar. Bu çok tehlikeli bir girişim. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu Oslo’da gördük. Pro Deutschland, kesinlikle aşırı sağcı ve ırkçı bir partidir. Biz de demokratlar olarak bunların gösterilerine karşı çıkacağız” dedi. Cumartesi günü bir basın toplantısıyla başlayacak kongrenin ikinci gününde ise Potsdamer Platz’dan başlayıp Brandenburg Kapısı’na kadar devam etmesi planlanan bir yürüyüş yapılacak.

SANSÜRLÜ TEZLER İÇİN
Saat 10.00’da başlayacak yürüyüşün sonunda yapılacak mitinge ise uluslararası alanda tanınmış İslam karşıtlarının konuşmacı olarak katılması bekleniyor. Bunlar arasında Belçikalı Barbara Bonte ile ABD’li ‘Tea Party’ olarak bilinen İslam karşıtı grubun üyesi Taylor Rose da yer alıyor. Seçim afişlerinde ‘Thilo’nun tezleri için seçime gidin’ sloganını kullanan parti, mahkemenin yasaklaması üzerine yürüyüşünün sloganını da ‘Sansürlü tezler için oy kullanın’ diye çevirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!