Berlin´de İslam zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Berlin´de İslam zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2006 00:00

Kültürlerarası diyaloğun artırılması için parlamento yaz tatili öncesi Berlin´de bir ``İslam Zirvesi’’ düzenlenmesi planlandı.

Haberin Devamı




Angela Merkel
Almanya´daki okullarda şiddet tartışmaları çerçevesinde uyum da politikanın gündemine yerleşirken, Berlin´de kültürlerarası diyaloğun geliştirilmesi için bir ``İslam Zirvesi’’ düzenlenemesi planlandı.

Başbakan Angela Merkel ile Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble´nin parlamento yaz tatiline girmeden önce gerçekleştirmeyi planladığı ``İslam Zirvesi’’ne Almanya´daki Müslümanlar´ın belirli bir bölümünü temsil eden çatı örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra sanat, kültürel ve bilimsel alanda çalışma yapanların da davet edileceği belirtildi.

Saygın örgütler katılacak

Aralarında Federal Anayasa Koruma Teşkilatları tarafından faaliyetleri izlenen İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) çatı örgütleri de bulunduğu için Başbakan Merkel´in ``Klasik dernek ve cemiyet temsilcileri’’ yerine ``Saygın şahsiyetlerin’’ davet edilmesinden yana oludğu da öğrenildi.

Kültürlerarası diyaloğun geliştirilmesi amacıyla düzenlenecek zirvede, Karikatür Krizi ve son dönemlerde Berlin´deki okullarda gözlenen şiddet eylemeleri nedeniyle politikanın gündemine oturan uyum tartışmalarının da ele alınmasının planlandığı kaydedildi.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!