Berlin-Bonn ‘afiş’te yok

Güncelleme Tarihi:

Berlin-Bonn ‘afiş’te yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 10:48

Almanya’da Berlin ve Bonn kentleri, Federal İçişleri Bakanlığı’nın İslamcı terörizmekarşı başlatacağı ‘Kayıp’ adlı kampanyayı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit (solda) ve Bonn Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Nimptsch, Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’e mektup yazarak, kampanya ile ilgili afişleri kentlerinde asmayacaklarını bildirdi.

Bonn belediyesinden yapılan açıklamada, kampanya afişlerinde gösterilen genç erkek ve kadınların ilk bakışta aranılan zanlılar oldukları hissi uyandırdığı belirtildi.

Zarar veriyor

Bonn ve Berlin belediye başkanlarının yazısında, “Bu kampanya sadece yanlış anlaşılmaşya müsait değil, aynı zamanda tüm Müslümanları zan altında bırakıyor. Birlikte yaşama, diyaloğa ve kentimizde aşırılığa karşı mevcut olan faaliyetlere zarar veriyor” denildi. Her iki belediye başkanı da Müslüman gençlerin radikalleşmesine karşı anlamlı tedbirleri destekleyeceklerini vurgularken, “Mevcut olan danışma ve bilgilendirme ile ilgili birimlerimizin tanıtımını yapabiliriz” dedi.

Tartışmalı kampanya

Federal İçişleri Bakanlığı’nın gelecek hafta başlaması beklenen tartışmalı kampanyası, Müslüman derneklerin yanı sıra ayrımcılıkla mücadele dairesi ve Yeşiller Partisi’nin de tepkisini çekmişti. Dört Müslüman dernek ise protesto amaçlı olarak bakanlığın güvenlik işbirliği paktından çıkacağını duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!