Bereket için boş cüzdan yıkadılar

Güncelleme Tarihi:

Bereket için boş cüzdan yıkadılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2006 00:00

Yaklaşık 4.3 milyar Euro borcu olan Münih Belediyesinin belediye başkanları ve meclis üyeleri bereket getirmesi için belediye binasının önündeki fıskiyeli havuzda boş cüzdanlarını yıkadılar.

Haberin Devamı

ALMANYA'da karnavalın bitiminde bereket getirdiği inancıyla Münih Belediye Binası önündeki fıskiyeli havuzda belediye başkanları boş cüzdanlarını yıkadı.

Yaklaşık 4.5 milyar Euro borcu olan Münih Belediyesi Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude yanında diğer belediye başkanları ve bazı meclis üyeleriyle boş cüzdanlarını fıskiyenin soğuk suyunada yıkayıp para duası yaptılar.

Onbeşinci yüzyıldan beri gelenek

Başkan Ude, "1426 yılından beri yapılan bu geleneksel inanç sayesinde inşallah belediyenin kasaları para ile dolar” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı geçen yıl Münih’te okul, yol ve sosyal konutlar için 1 milyar Euro'luk yatırımla Almanya’da kamusal yatırım bakımından birinci olduklarını belirtti.

Geçen yıl 35 milyon Euro ile ilk kez son yıların en az borcunu yaptıklarını belirten Ude, "İyi yoldayız" dedi. Ude, ”Tam düzlüğe çıkmış sayılmayız. Artan hizmetler ve beraberinde artan masraflar daha çok yeni parasal kaynağa ihtiyaç gerektiriyor” dedi.

Türk kökenli şehir meclis üyesi Yaşar Fincan da cüzdanının yıkayarak para duasına katıldı. Daha sonra belediye binası önünde kurulan ünlü bira firması Hacker Pischor’un çadırında bedava bira dağıtıldı.

Erkan MISIRLI / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!