Berat şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Berat şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2010 11:12

Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonası'na Hamburg'dan katılan Berat Tolga Açıksarı sıkletinde şampiyon oldu. Genç boksör Milli Takıma alındı.

Haberin Devamı

HAMBURG'DA yaşayan genç boks yeteneği Berat Tolga Açıksarı, Karabük'te yapılan Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda şampiyon oldu.
Almanya'da boks otoritelerinin “tek kişilik boksör fabrikası” olarak tanımladığı ve boks dünyasına Mahir Oral gibi güçlü boksörleri kazandıran, TuS Finkenwerder kulübünün antrenörü Mecit Çetinkaya'nın öğrencisi olan Açıksarı, altı gün süren şampiyonda yaptığı altı müsabakayı da kazanarak şampiyon olmakla kalmayıp, Türkiye Genç Milli Takım vizesini de aldı. Nisan ayında Fransa'da yapılacak Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda Milli Takım için dövüşecek olan Berat Tolga Açıksarı ile gurur duyduğunu söyleyen antrenörü Mecit Çetinkaya, “Altı günde, altı birbirinden güçlü rakiplerle dövüştü. Finalde Türkiye'nin en büyük yeteneklerinden Yiğit Abbas Öztürk'ü 3-0 yendi. Bundan ötesi yok” dedi. Açıksarı'ya şampiyonluk kupasını veren Türkiye Boks Federasyonu başkanı Caner Doğaneli, boksörü tebrik ederken, Mecit Çetinkaya'ya böyle güçlü bir yeteneği Milli Takıma kazandırdığı için kendisine teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!