Beni Velid'in teslim görüşmeleri devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Beni Velidin teslim görüşmeleri devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2011 19:48

Libyalı muhalif güçlerin, teslim olması için Beni Velid kentine verdiği süre bu sabah sona ererken, kentteki Kaddafi yanlısı güçlerin teslim olması ve Ulusal Geçiş Konseyine bağlı güçlerin kente girmesi için başlayan görüşmelerin devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Muhaliflerin görüşmeci heyetinin başkanı Abdullah Kencil, görüşmelerin, aşiret yetkilileri aracılığıyla yapılmakta olduğunu, Muammer Kaddafi’ye bağlı silahlı grupların bulunduğunu, bu grupların silahlarını bırakıp yetkililere teslim olmalarını istediklerini, onları koruyacaklarını, cevap beklediklerini söyledi.

Kencil, bu gruplara hiçbir şey yapmayacaklarını, onları sadece yargılamak istediklerini, davalarının adil olacağını kaydetti. Ulusal Geçiş Konseyinden yerel bir yetkili daha önce, bugün görüşmek için aşiret liderlerini beklediklerini belirtmişti. Yetkili, her şeyin görüşmelere bağlı olduğunu, teslim olmayı reddederlerse ilerleyeceklerini, eğer görüşmeler iyi geçerse kente girip çatışma olmaksızın bayrağı çekeceklerini, bunun son şans olduğunu ve verdikleri ültimatomu erteleyemeyeceklerini ifade etmişti.

Bu arada, kentten dün kaçan siviller, Kaddafi yanlısı güçlerden birçok kişinin kentten ayrıldığını ve ağır silahları civardaki dağlara götürdüklerini anlattı. Muammer Kaddafi’nin birçok yakınının burada bulunduğu, ancak Kaddafi’nin bulunmadığı, Seyfülislam Kaddafi’nin ise kentten kaçtığı, Saadi Kaddafi, rejimin sözcüsü Musa İbrahim ile güvenlik tugayı lideri Mansur Dau’nun kentte bulunduğu açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!