Ben Hamburgluyum projesi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Ben Hamburgluyum projesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 14:41

Hamburg’da Alman vatandaşlığına geçmek isteyen göçmenleri teşvik etmekamacıyla hazırlanan ‘Ben Hamburgluyum!’ projesinin sorumlusu TülinAkkoç, “Alman vatandaşlığı birçok avantaj sağlıyor. 400 bin davet gönderilengöçmenlerin 137 bininin vatandaşlığa geçeceğini düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hamburg’da düzenlenen etkinlikte Alman vatandaşlığına geçmek isteyen göçmenleri teşvik etmeyi amaçlayan, ‘Ben Hamburgluyum!’ adlı proje tanıtıldı.

Kentin Altona semtinde bulunan Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) binası salonunda düzenlenen etkinliğe, farklı uluslardan yoğun katılım oldu. ‘İch bin Hamburger! - Ben Hamburgluyum!’ proje sorumlusu Tülin Akkoç, Alman vatandaşlığına geçen göçmenlerin sayılarının her geçen gün arttığını söyledi. Akkoç, şunları söyledi:

“Çünkü Alman vatandaşlığına geçerek Alman kimliğine sahip olmak kişiye hem seçme hem de seçilme hakkı getiriyor. Ayrıca birçok ülkeye vize almadan gidebiliyorsunuz. Alman vatandaşı olmak eşit hakların sağlanması ve aynı zamanda buraya ait olduğu hissi verecektir. Böylece bir çok açıdan avantaj sağlamaktadır.”

137 bin kişi geçebilir

Almanya’da ilk kez Hamburg Eyaleti’nde Belediye Başkanı Olaf Scholz’un imzasıyla Alman vatandaşlığına geçme davetinin göçmenlerin adreslerine gönderildiğine dikkati çeken Akkoç, “Sayın Scholz, Hamburg’da yaşayan 400 bin göçmen kökenliden 137 binin Alman vatandaşlığına geçebileceğini belirterek özel olarak bu kişilerin evlerine davet mektubu gönderdi. Bundan dolayı da Alman vatandaşlığına geçen göçmenlerin sayısında yoğun artış patlaması oldu” diye konuştu.

Alman vatandaşlığına geçmek için bazı şartları yerine getirmek gerektiğine de değinen Tülin Akkoç, şöyle devam etti: “Almanya’da sekiz yıl yaşamak, çalışmak, Almanca bilmek gibi bazı şartların yerine getirilmesi lazım. Kimsenin çekinmesine gerek olmadan bize başvuruda bulunabilirler ve bizler doğru yönlendirmeyi yaparız.” Farklı uluslardan katılımcıların soruları da yetkililer tarafından detaylı olarak cevaplandırıldı. Kampanya hakkında geniş bilgi isteyenlerin 040-413660932 numaralı telefona başvurabilecekleri duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!