Ben bu harcı nasıl öderim

Güncelleme Tarihi:

Ben bu harcı nasıl öderim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2013 15:34

İsmail Öz adındakivatandaş BaşbakanYardımcısıBekir Bozdağ’ınönünü keserek“Pasaport harçlarıçok yüksek.Altı nüfusum var.ben bunu nasılödeyeyim” diyepasaport harçlarınınyüksekliğindenyakındı.

Haberin Devamı

BERLİN’de temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kreuzberg’de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkezi’ni ziyaret etti.

Vatandaşlar, Bozdağ’a 211 Euro’ya çıkan pasaport harçlarının yüksekliğinden şikayet etti. Kreuzberg’de yürürken Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın önüne çıkan Berlinli İsmail Öz, Bakan’ın ceketinden tutarak,

"Sayın Bakanım benim altı nüfusum var. Kişi başına 211 Euro olan pasaport harcını nasıl ödeyeyim? Almanya’nın pasaport fiyatı 59 Euro, bizim ki 211 Euro. Bu çok yüksek bir fark. Lütfen bunu düzeltin" dedi.

Bozdağ ise elini İsmail Öz’ün omuzuna koyarak,

"Bu konuda şikayetler var. Sana söz veriyorum Ankara’ya dönünce ilgileneceğim" dedi.

Bozdağ, dün Berlin’den ayrılmadan önce basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir soru üzerine Alman Vatandaşlık Yasası’nın ‘Opsiyon Modelini’ değerlendiren Bozdağ,

"Opsiyon Modeli, ayrımcı ve insan haklarına aykırı buluyorum. Bir yandan uyumdan bahsedeceksiniz, bir yandan da bazı ülke vatandaşlarına çifte vatandaşlık verirken bunu Türklere tanımayacaksınız. Bu çifte standarttan vazgeçilmeli" dedi.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının 2014’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacaklarını hatırlatan Bozdağ, genel seçimlerde milletvekili adaylığı sorusuna ise “Şartları yerine getiren aday olabilir” demekle yetindi. Bozdağ, DİTİB yöneticilerinden sadece Kuran kursu değil, Türkçe ve Almanca eğitim veren yuvalar açmalarını da istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!