Belediye'de vize pazarlığı

Güncelleme Tarihi:

Belediyede vize pazarlığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2011 20:54

Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenecek olan ve Türkiye'nin bu yıl partner ülke olduğu CeBIT Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı açılışı öncesi Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stephan Weil, Almanya'daki Türk işverenler ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş için belediye sarayında kahvaltı tertip edildi.

Haberin Devamı

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Weil, Türkiye'nin bu yıl ki Cebit Fuarı'na partner olmasından duyduğu mennuniyeti dile getirerek, Murat Yalçıntaş'a çalışmalarından dolayı çok teşekkür etti. Weil, “Hannover bir fuar kenti ve biz her yıl milyonlarca fuar konuğunu layıkıyla konuk etmekten şeref duyuyoruz. Fakat Türkiye'nin bu yılki partnerliği ayrı bir anlam taşıyor. Çünkü Türkiye Almanya'nın en büyük iş ortaklarından biridir. Sayın Yalçıntaş benim çok takdir ettiğim ve sevdiğim arkadaşımdır” diye konuştu.

YALÇINTAŞ; HANNOVER VE İSTANBUL KARDEŞ GİBİLER
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise Almanca selamlama konuşmasından sonra şöyle dedi: “Hannover'i İstanbul'un kardeşi gibi görüyorum. Hannover'de de İstanbul'da da büyük fuarlara ev sahipliği yapıyor. Hannover'deki düzen ve organizyon ne yazık ki hala İstanbul'da yok, umarım gelecekte İstanbul bir Hannover gibi olur” dedi.

HERKESİN ORTAK ŞİKAYETİ VİZE
Koç Sistem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Öztok da gelişen teknoloji hakkında konuklara bilgi verdi. Son bölümde yeniden kürsüye gelen Hannover Belediye Başkanı Stephan Weil soru sormak isteyen iş adamlarına mikrofonu uzattı. İş adamlarından “Almanya'ya ile çalışmak isteyen binlerce iş adamımız var ama hala vize konusunda çok sorun çıkarıyorsunuz” sorusu üzerine Weil, “Aslında ben bir Belediye Başkanıyım bu konuda sanırım açıklama Fedaral Meclise düşer. Benim şahsi fikrim Türkiye'den gelecek konuklara vize kolaylığı uygulanmasıdır” diye konuştu.

Bu konuşmadan sonra söz alan Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar ise “Almanya sadece vize verme konusunda zorluk çıkarmıyor, vizesi olduğu halde Almanya'ya gelen Türk vatandaşlarına zorluk çıkarmakta. Ben bir başkonsolos olarak çok sayıda şikayet alıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!