Belediyede göçmen kökenli sayısı artacak

Güncelleme Tarihi:

Belediyede göçmen kökenli sayısı artacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 22:53

ALMANYA'nın Schleswig-Holstein Eyaleti'ne bağlı Wedel kenti Belediye Meclisi'nin Gençlik ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından 2011-2013 yıllarını kapsayan yeni uyum tasarısında, belediyeye daha fazla göçmen kökenli eleman alınması öngörüldü.

Haberin Devamı

Wedel Belediye Başkan Yardımcısı Ayşen Çiker, yaptığı açıklamada, iki yıldan beri belediye ve göçmen kuruluşlarıyla birlikte hazırlanan tasarının, kısa bir süre içinde kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Belediyelerinde çalışanlar arasında göçmen kökenli insanların yok denecek kadar az olduğunu, bu nedenle daha fazla yabancının istihdam edilmesinin öngörüldüğünü belirten Çiker, "Wedel’de 109 farklı milletten göçmen yaşıyor. Wedel nüfusunun yüzde 20’sini göçmen kökenlilerin oluşturmasına rağmen, şu an sadece bir göçmen kökenli eleman belediyede meslek eğitimi yapıyor. Belediyede daha fazla göçmen istihdam edilmeli" dedi.

SEMİNERLER DÜZENLENECEK
Çiker, belediyede çalışan elemanların kültürler arası alanda bilinçlendirilmesi amacıyla bazı seminerler düzenlenmesinin öngörüldüğünü, hazırlanan tasarıda göçmen gençlere meslek eğitimi ve istihdam yaratılması alanında göçmen kökenli işletmelerle birlikte çalışmanın hedeflendiğini kaydetti. Çiker ayrıca, Wedel'de yaşayan göçmenler için bir el kitapçığı hazırlanacağını, bununla göçmenlerin kamu daireleri ve ilgili mercilerle irtibatının güçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Wedel Belediye Meclisi Üyesi Erkan İnak da, Tzolkin Derneği Başkanı Hüseyin İnak, Wedel Camisi imamı Kadir Süver ve belediye tarafından hazırlanan uyum tasarısına destek verdiklerini ifade ederek, tasarının hazırlanma aşamasında göçmen kuruluşların da yer almasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Belediye Meclisi Üyesi İnak, dinler ve kültürler arasında diyaloğun sağlanması ve uyumun pekiştirilmesi açısından Wedel kenti tarafından ilk kez uyum konusunda bir tasarı hazırlandığını kaydederek, göçmen gençlere yaşamın her alanında daha fazla eşitlik ve katılım hakkı verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!