Belediye Başkanı Suna Hurman için cemevinde ritüel!

Güncelleme Tarihi:

Belediye Başkanı Suna Hurman için cemevinde ritüel
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 12:18

İngiltere’de belediye başkanı seçilen kişiler isterlerse gelenek ve göreneklerine göre kendi inançlarına uygun bir ritüelle göreve başlayabilir. Bu bağlamda Enfield Belediye Başkanı Suna Hurman için de, Alevi inancına uygun olarak İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde (İAKM- Cemevi) düzenlenen ritüelle gülbeng verildi, semah duruldu.

Haberin Devamı

BOYNUNDA belediye başkanlığını simgeleyen madalyayla konukları karşılayan Enfield Belediye Başkanı Suna Hurman, ‘cem salonu’nda gülbeng verilmesi ile başlayan tören sonunda şunları söyledi: “Bugün, benim için tarihi bir gün, bir ‘gönül’ günü. İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde, benim kökenim, inancım ve hümanist felsefe okulum gibi bir mekânda benim için bir tören düzenledi. Enfield Belediye Başkanı olarak, ben ve belediyedeki mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerimize ve başkanlara ‘gülbeng’ verildi. Bu anlam dolu etkinlik sırasında semaha durduk ve bu güzel insanlarla barışa ve dostluğa semah döndük. Ozanlarımızın ‘Bütün evren semah döner’ sözleri, duvardaki sembollerin önünde yankılandı. Bu deneyim benim için çok özel, güzel ve derin anlamlara sahipti. Çünkü dostlarım, bu cemevindeki ritüelin sadece İngiltere’de değil, dünyada bir ‘ilk’ olduğunu söylediler. İlklerin onuru ve sorumluluğu büyük olur. ‘Onuru onurluca, sorumluluğu sorumluca taşıyacağım’ diyorum. Alevi bir kadın ve bir kadın başkan olarak, cemevinde bir kadın ananın (Yadigar Arslan) gülbeng vermesi beni çok bahtiyar etti. Bu bir ‘ilk’ olabilir, ama nasip oldu ve ‘Eyvallah’ dedim.”

ROL MODELİN ÖNEMİNE VURGU
Hurman, “Toplumu temsil etmek, özellikle gençlere ve kız çocuklarına rol model olabilmek benim için çok önemliydi, şimdi ise çok daha önemli. Bu özel günümde beni yalnız bırakmayan İAKM- Cemevi Yönetim Kurulu’na, emekçilere, omuzlarına başımı dayadığım aileme, gönül dostlarıma, kurum temsilcilerine, yöneticilere ve değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Semah dönenlere, bağlama çalanlara, deyiş söyleyenlere, lokma sunanlara ve bu anlamlı günde yanımda olan herkese gönül dolusu teşekkür ediyorum. Bu deneyim benim için unutulmaz bir anı olacak” dedi.

Belediye Başkanı Suna Hurman için cemevinde ritüel

Belediye Başkanı Suna Hurman için cemevinde ritüel

Belediye Başkanı Suna Hurman için cemevinde ritüel
KİMLER KATILDI?
Etkinliğe Kral Charles’ın Enfield İlçesi Temsilcisi Teğmen Yardımcısı Ann Cable, Haringey Belediye Lideri Peray Ahmet, aralarında Haringey Belediye Başkanı Lester Buxton’ın da yer aldığı 12 ilçenin belediye başkanı, çok sayıda Belediye Meclis Üyesi, BAF Eş Başkanları Dilek İncedal, Müslüm Dalkılıç, İAKM-Cemevi Başkanı İbrahim Has, BAF geçen dönem başkanı İsrafil Erbil, yerel dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törende Suna Hurman’ın eşi ve çocukları da hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!