Belçika’da Müslüman Temsil Kurumu askıya alındı

Güncelleme Tarihi:

Belçika’da Müslüman Temsil Kurumu askıya alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2011 15:29

BELÇİKA’daki Müslümanları devlet nezdinde temsil eden Belçika Müslüman Temsil Kurumu’nun (Executif) çalışmaları askıya alındı.

Haberin Devamı

Belçika Adalet Bakanı Stefaan De Clerck, kurumun görev süresini uzatmadı. Din dersi öğretmenlerinin tayininden, camiler ve İslami radyo TV yayınlarına kadar bir çok konuda görev yapan kurumun işlevinin durdurulması tepki gördü.

Belçika’da 1974 yılında tanınan İslamiyet, ülkede ‘resmi din’ olarak kabul edilmişti. Devlet nezdinde temsil organı olmayan 700 bini aşkın Müslüman toplum, 1998 yılında ‘Executif’ adlı kurumu oluşturmuştu. İki kez seçim yapılan Temsil Kurumu’nun başkanlığını Türkler sürdürmekteydi.

Belçika’da iki büyük Müslüman toplumu oluşturan Faslılar ve Türkler arasındaki iç çekişmeye de sahne olan Exeutif’in yeniden yapılandırılması gündeme gelmiş, fakat taraflar arasında bir türlü mutabakata varılamamıştı. Birkaç kez süresi uzatılan Executif’te, yeniden yapılandırma konusunda somut çalışmalara imza atılamaması gerekçesiyle Bakan de Clerck, 31 Mart 2011’de dolan süreyi uzatmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!