Beckstein: İyimserim

Güncelleme Tarihi:

Beckstein: İyimserim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 00:00

Almanya’da çok uzun süredir geçici oturum izniyle kalan 13 bini Türk, 190 bin yabancıya kalıcı oturma ve çalışma izni verilmesi konusunu görüşecek olan İçişleri Bakanları toplantısında nasıl bir uzlaşma sağlanacağı merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Yarın başlayacak ve iki gün sürecek toplantıya başkanlık yapacak olan Bavyera İçişleri Bakanı Beckstein, kalıcı çalışma ve oturma izniyle ilgili olarak bir uzlaşma sağlanacağı konusunda iyimser olduğu mesajını verdi. “Hannoversche Allgemeine Zeitung” Gazetesine bir demeç veren Bakan Beckstein, kalıcı çalışma ve oturma izni meselesinin mutlaka bu toplantıda sonuca bağlanacağı kanısında olduğunu belirtti. Beckstein “Bu meseleyi yine ertelemek zarar verir” dedi.

Hepsi değil

Geçici oturum izniyle kalanların hepsine kalıcı çalışma ve oturma izni verilmeyeceğini ifade eden Bakan Beckstein, bekar olanlar için en az 8 yıldır, evli ve çocuklu olanlar için ise 6 yıldır Almanya’da yaşıyor şartı getirmeyi planladıklarını kaydetti.

Bu süreden daha kısa bir zamandır Almanya’da geçici oturma izniyle kalanlara kalıcı oturum izni düşünmediklerini belirten Bakan Beckstein, özellikle çocuklu aileler için kolaylık sağlayacaklarını söyledi.

Bakan Beckstein, zaman şartının yanında çocukların ve ailenin iyi Almanca biliyor ve topluma entegre olması şartının yer alacağını kaydetti. Beckstein en önemli şartların başında ise bir işte çalışıyor olmanın geldiğini vurguladı.

MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!