Bayern Münih'in yeni gözdesi Emre

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münihin yeni gözdesi Emre
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 11:36

Bayern'de formayı kapan Emre Can, Dortmund'u 2-1 yendikleri Süper kupa maçındada göz doldurdu. Emre için 'Benim prensim" diyen Teknik Direktör Jupp Heynckes "Emre gayretli bir futbolcu. Her gün üzerine daha koyuyor." dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Bundesliga'da yeni bir Türk genci daha isminden söz ettirmeye başladı.

18 yaşındaki Emre Can Bayern Münih'in gözdesi oldu. Bayern'de formayı kapan Emre Can, Borussia Dortmund'u 2-1 yendikleri Süper kupa maçında da futboluyla göz doldurdu. Emre için 'Benim prensim" diyen Teknik Direktör Jupp Heynckes, "Emre gayretli bir futbolcu. Her gün üzerine daha koyuyor." dedi.

Bu sezon Bayern Münih'in 18 yaş altı genç takımında oynamayı beklerken hazırlık kampına davet alan Emre Can, başarılı performansıyla formayı kaptı. Asıl oynadığı mevki orta saha olmasına rağmen Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes'in gözüne giren Emre verilen her görevin üstesinden geldi.

Antrenörünün hazırlık maçlarında denediği sol bekte başarılı olunca, Bayern'de son iki yılda olduğu gibi Alman Milli Takımı'nda bu görevi yapan Badstuber'i yedek bıraktı.

Her görevi yapmalı
Bayern Münih ile 2014 yılına kadar iki yıllık sözleşme imzalayan Emre Can, Almanya Süper kupası maçında oynadıkları Borussia Dortmund maçında da alkış aldı.

İlk resmi maçında Emre Can'ın biraz heyecanlı olduğunu belirten Jupp Heynckes,"Emre de her genç futbolcunun başlangıçtaki heyecanını yenemediği gibi heyecanını yenemedi. Ayrıca asıl yeri orta saha olmasına rağmen solbekide yadırgamadı. Bir futbolcu takıma girip formayı kapmak isterse her görevi üstlenmek zorunda." dedi

Alman Milli Takımı ön sırada
Eintracht Frankfurt alt yapısında futbola başlayan ve üç yıl öncesi Bayern Münih'e transfer olan Emre, Almanya U19 Genç Milli takımında forma giyiyor. Aynı zamanda Türkiye A milli takımı yetkililerininde peşinde olduğu Emre, "Henüz bu konuda karar veremedim. Sanırım benim geleceğim Almanya A milli Takımında olacak gibi" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!