Bavyera polisi özel soruşturma komisyonu kurdu

Güncelleme Tarihi:

Bavyera polisi özel soruşturma komisyonu kurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 13:05

Bavyera eyaletindeki Vorra ilçesinde mültecilerin kalacağı binaların kundaklanmasıyla ilgili olarak Alman polisinin özel bir soruşturma komisyonu kurduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Bavyera emniyetinden yapılan yazılı açıklamada, perşembe gecesi meydana gelen kundaklama olayını aydınlatmak amacıyla Nürnberg polis teşkilatından yaklaşık 20 polisin katıldığı özel bir soruşturma komisyonu oluşturulduğu kaydedildi. Soruşturmanın, Nürnberg-Fürth savcılığı tarafından yürütüldüğü bildirildi.

Nürnberg polisi, kundaklamayla ilgili olarak görgü tanıklarının emniyetle temasa geçmesi çağrısında bulundu. Şüphelilerin yakalanmasına yardımcı olabilecek bilgiler için 5 bin avro ödül verileceği duyuruldu.

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, cuma günü yaptığı açıklamada, mültecilerin geçici olarak kalması için hazırlanan üç binada çıkan yangın için "Kundaklama olduğu ortada. Gamalı haç sembolleri, olayın aşırı sağcılar tarafından yapılmış olduğunu düşündürüyor. Bundan sorumlu olanları tespit etmek için elimizden geleni yapacağız" demişti.

Mülteci yurtlarına saldırılar artıyor

Almanya'nın farklı kentlerinde ocak-eylül döneminde mültecilerin kaldığı binalara yönelik 86 saldırı düzenlendi. Emniyet kayıtlarına göre, bu saldırılar arasında duvarlara ırkçı yazıların yazılması, binalara taş atılması ve kundaklama girişimleri bulunuyor. Bu sayının 2012 ve 2013 yıllarında düzenlenen saldırıların toplamından daha fazla olduğu kaydediliyor.

Almanya'ya iltica başvurusunda bulunanların sayısı ocak-kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artışla 181 bin 453'e ulaşmıştı. Almanya'ya iltica başvurusunda bulunanlar arasında Suriye, Irak ve Afganistan vatandaşları ilk sıralarda yer alıyor.

Göçmen ve İslam karşıtlığı

Irak ve Suriye'de son aylarda yaşanan gelişmeler, IŞİD'in saldırıları ve propaganda faaliyetleri Almanya'da göçmen ve İslam karşıtlığını artırmış, PEGIDA gibi aşırı sağcı hareketlerin düzenlediği gösterilere katılım yükselmişti. Dresden kentinde ekim ayında 500 kişinin katılımıyla başlayan ve her pazartesi günü düzenlenen göçmen ve İslam karşıtı gösterilere katılanların sayısı geçen hafta 10 bine ulaşmıştı.

Almanya Hükümet Sözcü Vekili Christiane Wirtz, cuma günü yaptığı açıklamada, son dönemde düzenlenen göçmen ve İslam karşıtı gösterilere tepki göstererek, "Almanya'da İslamofobiye, Yahudi düşmanlığına, yabancı düşmanlığına ve ırkçılığa yer yoktur" ifadesini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!