Bavyera’da karne sevinci

Güncelleme Tarihi:

Bavyera’da karne sevinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2006 00:00

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde dün karnelerin dağıtılmasıyla yaz tatili başladı.

Haberin Devamı




Yaz Tatili
Eyalette öğrenim gören 1 milyon 900 bin öğrenci karnelerini alarak 6 haftalık uzun bir yaz tatiline girdi. Eyalette ilk, ortaokul ve liselerde öğrenim gören yaklaşık 60 bin Türk öğrenci de karnelerini aldı.

Bavyera Kültür Bakanı Siegfried Schneider, yaz tatili nedeniyle yaptığı basın açıklamasında geçtiğimiz eğitim sezonunda bir çok yeni kural ve uygulamanın hayata geçirildiğini belirterek, “öğrenci, öğretmen ve velilere gösterdikleri çaba için teşekkür ederim” dedi.

Münih Eğitim Ataşesi Şenol Acar, velieleri çocuklarının karnedeki kırık notlarına karşı duyarlı davranmaya çağırarak, ailelerin yaz tatillerinde çocuklarının zayıf notlarını güçlendirici programlar yapmalarını tavsiye etti.

Ataşe Acar, "Yaz tatili her ne kadar dinlenmek amacıyla da olsa, 6 haftalık zaman aynı zamanda zayıf derslerin değerlendirilmesi için de iyi bir fırsat. Çocuklara daha çok zaman ayırın. Kırık notlardan dolayı çocukları cezalandırma yoluna gitmeyip, çocuğunuzun zayıf olduğu dersleri saptayın ve bu dersi nasıl düzelteceğini konuşun" dedi.

Erkan MISIRLI / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!